Noi restricţii în România după apariţia tulpinii Omicron. Lista ţărilor din zona roşie a fost actualizată din nou

Noi restricţii în România după apariţia tulpinii Omicron. Lista ţărilor din zona roşie a fost actualizată din nou

Noi restricţii în România după apariţia tulpinii Omicron. Autorităţile de la Bucureşti au actualizat lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Astfel, la lângă Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe, în zona roșie a fost introdusă de astăzi şi Malawi.

„Ieri am avut discuţii cu domnul ministru al Sănătăţii Rafila şi cu doamna Pistol. Au fost de asemenea discuţii în cadrul CNSU. A fost adoptată o hotărâre prin care am întreprins primele măsuri pe care ţara noastră le va lua în acest sens. Ulterior am mai primit încă o nominalizare de ţară e vorba de Malawi de la Comisia Europeană şi în felul acesta a fost nevoie să mai organizăm o şedinţă astăzi şi să completăm hotărârea CNSU de ieri”, a explicat Nicolae Ciucă, în şedinţa de Guvern.Alte Articole

Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. …

România trimite o aeronavă TAROM pentru a aduce în țară …Fostul principe Nicolae a fost ofertat de PNL şi PSD. Ce decizie …

Nicolae Ciucă a precizat că în cadrul întâlnirii de sâmbătă de la Guvern cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila s-a discutat despre măsurile pe care România le va lua în contextul apariţiei noii tulpini Omicron şi despre inventarierea capacităţii României de secvenţiere în vederea identificării mai rapide a Omicron, în cazul în care ajunge şi în ţara noastră.

„Pe capitolul măsuri, am discutat cu echipa domnului ministru Rafila şi am identificat că e nevoie în continuare să ne focalizăm atenţia pe ceea ce înseamnă prevenţie şi am inventariat capacitatea de secvenţiere pe care o avem şi am stabilit măsurile astfel încât să putem să ameliorăm această capacitate pentru a putea identifica apariţia virusului în ţara noastră, pentru a putea lua măsuri în timp foarte scurt”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Citește și…

RESTRICȚII ÎN ROMÂNIA! De astăzi, 28 noiembrie! S-A DECIS CHIAR ACUM

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV