Mare atenţie! Cei care au aceste grupe de sânge sunt mai vulnerabili în faţa bolilor de inimă

Mare atenţie! Cei care au aceste grupe de sânge sunt mai vulnerabili în faţa bolilor de inimă

Articolul de cercetare a fost publicat de o echipă care încearcă să înţeleagă mai bine legătura dintre grupa de sânge şi predispoziţia la diferite boli. Pentru acest studiu, echipa de cercetători a analizat datele a peste 5 milioane de persoane din Suedia. Cine ar RH-ul pozitiv are o proteină numită antigen D pe celulele roşii din sânge, în timp ce în cazul unui Rh negativ înseamnă că proteina este absentă.

Dacă te numeri printre cei cu risc de a face boli de inimă, e bine să mergi cât mai des la control şi să fac analize anuale pentru a depista problemele la timp.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Corina Caciuc a dat-o în judecată pe Anamaria Prodan. Ce a …Băutura care îţi face un sistem imunitar de fier. Oricine …

Astfel, potrivit rezultatelor preliminare ale studiului, cei care au grupe de sânge de tip A sau B prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă.

Citeşte şi Băutura care îţi face un sistem imunitar de fier. Oricine o poate face în casă cu doar câteva ingrediente

Oamenii de ştiinţă au observat o legătură între cei cu sânge de tip A şi un risc crescut de probleme de coagulare a sângelui, cum ar fi tromboza venoasă profundă. Mai mult, femeile care au sânge de tip O sau RH pozitiv şi orice tip de sânge au un risc mai mare de a face hipertensiune arterială în timpul sarcinii.

Cei care au grupa de sânge de tip B unt mai puţin predispuse să dezvolte pietre la rinichi.

Sunt necesare mai multe studii pe această temă pentru a dovedi legătura dintre boli şi grupa de sânge, au mărturisit cercetătorii.

„Descoperirile noastre evidenţiază relaţii noi şi interesante între afecţiuni precum pietrele la rinichi şi hipertensiunea indusă de sarcină şi grupa de sânge sau Rh. Acestea pun bazele unor studii viitoare pentru a identifica mecanismele din spatele dezvoltării bolii şi pentru a investiga moduri noi de a identifica şi trata persoanele cu anumite afecţiuni”, a declarat medicul Gustaf Edgren, autor principal al studiului şi profesor asociat de epidemiologie la Institutul Karolinska din Suedia.

Citeşte şi Oregano combate cu succes infecţiile respiratorii. Iată plantele miraculoase care îţi uşurează respiraţia şi au şi efect antiviral

Citește și…

Doliu în lumea filmului din România. S-a stins fulgerător la doar 42 de ani …

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV