Masa de Sărbători, mult mai scumpă în acest an. Preţul cozonacilor va creşte cu 30%

Masa de Sărbători, mult mai scumpă în acest an. Preţul cozonacilor va creşte cu 30%

Masa de Sărbători va fi mai scumpă. Dragoş Frumoşu, preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA) a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că se aşteaptă scumpiri în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc, produsele lactate. Potrivit sindicalistului, de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut.

Carnea de porc se scumpește de Sărbători. Cât îi va costa pe români un kilogram, pentru masa de CrăciunAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Lidl sărbătoreşte româneşte de 1 decembrie. Produse speciale …Trei din zece manageri din România anticipează un curs de 5,05 …

Dragoş Frumosu a declarat că sectorul panificaţiei este cel mai văduvit în această perioadă, pentru că este afectat de creşterile de preţuri la energie.

”Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creştererile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus.

Trucul care îți arată cât de sănătoasă e carnea de pui. Toate româncele trebuie să fie atente la acest lucru când merg la piață!

Potrivit preşedintelui SINDALIMENTA, dacă până acum preţurile au crescut cu 15%, sigur vor creşte cu încă 15%.  „Vă spun cu toată responsabilitatea. probabil de sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a mai afirmat Dragoş Frumosu, precizând că s-au înregistrat deja creşteri de preţuri la ulei cu 20%, la lactate, între 5 şi 7%.

El a menţionat că de la 1 ianuarie, preţul la carnea de pasăre va creşte cu 10 sau 15% în primă fază, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă, atât carne şi pentru preparate.  Da asemenea, de la 1 februarie 2022 am putea înregistra o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc.

Citește și…

Doliu în lumea filmului din România. S-a stins fulgerător la doar 42 de ani …

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV