Varianta Omicron determină deja primele măsuri drastice. Japonia îşi închide graniţele pentru străini

Varianta Omicron determină deja primele măsuri drastice. Japonia îşi închide graniţele pentru străini

„Vom interzice toate intrările (noi) ale cetăţenilor străini din întreaga lume începând cu 30 noiembrie”, a declarat presei premierul Fumio Kishida. Niponii care revin din nouă ţări din Africa Australă şi din state unde au fost înregistrate infectări cu noua variantă vor trebui să se supună „unor măsuri stricte de izolare în funcţie de riscuri”, a precizat şeful guvernuluidin Japonia.

Japonia, care a introdus restricţii la frontiere de la izbucnirea pandemiei, şi-a relaxat la începutul lunii noiembrie măsurile pentru persoanele care se deplasează în scop de afaceri, studenţii şi stagiarii din alte ţări, dar interzice accesul turiştilor, scrie AP.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

China ar avea peste 600.000 de infecţii cu Covid pe zi dacă …Român condamnat la 20 de ani de închisoare, în Anglia. Și-a …

Citeşte şi Informații de ultimă oră despre primii pacienții infectați cu tulpina africană Omicron: „Se plâng de dureri în corp şi de oboseală extremă”

Guvernul nipon a anunţat de vineri prelungirea la 10 zile a carantinei la hotel pentru persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia şi Zimbabwe. Japonia a extins în weekend această măsură şi la persoanele care vin din Malawi, Mozambic şi Zambia.

Identificată prima dată în Africa de Sud, varianta Omicron a determinat numeroase ţări să îşi închidă frontierele pentru Africa Australă, în contextul în care acestea abia începuseră să se redeschidă pentru străini.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre tulpina africană de coronavirus – Omicron. Explicaţiile unui profesor român din SUA

Dincolo de Africa Australă, contaminări cu nouă variantă au fost detectate şi în ţările G7, printre care Canada, Italia, Marea Britanie şi Germania.

Apariţia variantei Omicron a fost declarată „îngrijorătoare” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pledează totuşi pentru menţinerea graniţelor deschise.

Citește și…

Doliu în lumea filmului din România. S-a stins fulgerător la doar 42 de ani …

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV