Directorul Pfizer/BioNTech afirmă că vaccinul este eficient împotriva efectelor severe ale tulpinei Omicron

Directorul Pfizer/BioNTech afirmă că vaccinul este eficient împotriva efectelor severe ale tulpinei Omicron

Testele de laborator sunt în curs de desfășurare în următoarele două săptămâni pentru a analiza sângele persoanelor care au primit două sau trei doze de vaccin BioNTech (22UAy.DE) Comirnaty pentru a vedea dacă anticorpii găsiți în acel sânge inactivează Omicron, arătând dacă sunt necesare noi vaccinuri.

„Credem că este probabil ca oamenii să aibă o protecție substanțială împotriva bolilor severe cauzate de Omicron”, a declarat CEO-ul și co-fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, potrivit Ziare.com. El a precizat că boala severă necesită spitalizare sau terapie intensivă.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia …

Cele mai PUTERNICE antibiotice NATURALE. Le poţi lua fără …Bilanţ vaccinare 30 noiembrie 2021. Românii şi-au luat vacanţă …

Sahin a adăugat că se așteaptă ca testele de laborator să arate o oarecare pierdere a protecției vaccinului împotriva bolilor ușoare și moderate din cauza Omicron, dar amploarea acestei pierderi a fost greu de prezis.

Citeşte şi: Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Valul 5-Omicron ne va lovi că un trăsnet

Firma de biotehnologie lucrează rapid la o versiune îmbunătățită a vaccinului său, din care au fost livrate peste 2 miliarde de doze, deși rămâne neclar dacă este necesar, a adăugat el.

Sahin a spus că a treia doză de vaccin cunoscută sub numele de rapel va conferi probabil un strat de protecție împotriva infecțiilor cu Omicron de orice severitate.

”Singurul lucru care mă îngrijorează în acest moment este faptul că există oameni care nu au fost deloc vaccinați”, a adăugat Sahin.

Încrederea transmisă de BioNTech contrastează cu sentimentul de alarmă indus de directorul executiv al producătorului rival de vaccinuri Moderna, Stephane Bancel, care a ridicat perspectiva unei scăderi substanțiale a protecției împotriva noului gen de coronavirus din vaccinurile actuale.

Citeşte şi: Adrian Marinescu: Să sperăm că varianta Omicron nu ne va strica sărbătorile de iarnă

Citește și…

ULTIMA ORA! Din pacate planeta se inchide! Inca o tara isi inchide complet granitele incepand chiar de ASTAZI…

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV