EXCLUSIV Ministrul Finanţelor anunţă de când se majorează pensiile românilor. Cine primeşte cea de-a 13-a pensie şi ce valoarea are

EXCLUSIV Ministrul Finanţelor anunţă de când se majorează pensiile românilor. Cine primeşte cea de-a 13-a pensie şi ce valoarea are

Ministrul Finanţelor a anunţat la România Tv că românii vor încasa pensii mai mari începând cu 1 ianuarie 2022. Adrian Câciu a precizat că pensia minimă va fi anul următor 1000 de lei.

Ministrul Finanţelor: De la 1 ianuarie va intra in vigoare noul punct de pensieAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia …

Petre Daea, avertisment privind majorarea preţurilor la alimente: …Vouchere de vacanţă. Până când pot fi folosite tichetele …

Citeşte şi Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: „Ce este important pentru oameni este că banii de pensii şi salarii sunt asiguraţi”

Adrian Cîciu a anunţat că noul punct de pensie va intra în vigoare de la 1 ianuarie, precizând că pensia minimă va fi de 1000 de lei. De asemenea, ministru a anunţat că tot în luna ianuarie pensionarii cu venituri mici vor primi cea de-a 13 pensie.

„De la 1 ianuarie va intra in vigoare noul punct de pensie, iar pensia minimă va fi de 1000 de lei. În ianuarie intră şi cea de 13-a pensie, va intra odata cu pensia aferenta lunii ianuarie. Aceasta va fi doar pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 şi 1600 de lei.

Sprijinul va fi pentru ca fiecare persoana sa poata sa treaca peste aceasta perioadă de scumpiri. Nu va fi directionat pentru un anumit tip de produs. Acel sprijin este in plus fata de legea consumatorului vulnerabil, este pentru cosul zilnic de consum al pensionarilor care au venituri mici.

As privi acest ajutor ca un sprijin temporar pentru pensionari”, a menţionat ministrul la România Tv.

Citeşte şi Rectificare bugetară 2021. Ministerul Muncii primeşte bani în plus pentru plata pensiilor, salariilor şi alocaţiilor în decembrie 

De asemenea, noul ministru a explicat că pensionarii care încasează pensii mai mari de 4000 de lei vor plăti 10 la sută CASS din diferenţa care depăşeşte aceasta 4.000 de lei.

Citește și…

ULTIMA ORA! Din pacate planeta se inchide! Inca o tara isi inchide complet granitele incepand chiar de ASTAZI…

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV