Patronul de la Moderna spune că Omicron este imposibil de combătut în prezent. „Vaccinurile de acum sunt mai puţin eficiente împotriva noii variante”

Patronul de la Moderna spune că Omicron este imposibil de combătut în prezent. „Vaccinurile de acum sunt mai puţin eficiente împotriva noii variante”

„Este probabil imposibil ca eficacitatea vaccinurilor împotriva noii variante Omicron să fie la același nivel (…) cu cea observată împotriva variantei Delta”, a declarat Stéphane Bancel pentru Financial Times. „Cred că va fi o scădere semnificativă a eficacităţii. Nu îi cunosc amploarea, pentru că trebuie să așteptăm datele„, a adăugat el, evocând scepticismul tuturor cercetătorilor cu care a discutat.

O posibilă rezistență crescută a vaccinurilor la această nouă variantă Omicron ar putea duce la mai mulți pacienți infectaţi cu coronavirus, mai multe spitalizări și prelungirea pandemiei.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia …

Cum arată camionul electric cu dotări SF din China care vrea …Elena Irimia, fostă gimnastă din România, a ajuns una dintre …

Citeşte şi Moderna anunţă o doză de rapel pentru noua variantă africană de COVID. Omicron, de patru ori mai transmisibilă decât Delta

Numeroasele mutații referitoare la proteina spike virală (cea care permite coronavirusului să pătrundă în celule și care este ținta anticorpilor produși de organism) ar putea face necesară modificarea vaccinurilor utilizate în prezent, a explicat Stéphane Bancel.

CEO-ul Moderna a raportat anterior, luni, la CNBC, că ar putea trece câteva luni înainte ca un vaccin eficient împotriva variantei Omicron să fie disponibil.

Citeşte şi Pfizer BioNTech şi Moderna au dat lovitura cu vaccinurile anti-covid. Fac profit de 1.000 de dolari în fiecare secundă

Tot luni, Scott Gottlieb, director al Pfizer și fost comisar al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente,  declara însă pentru CNBC: „Există un grad rezonabil de încredere că pacientul vaccinat cu cel puţin trei doze va avea o protecție destul de bună împotriva acestei variante”.

Citește și…

PROFEȚIE CUMPLITĂ ÎN ROMÂNIA! Anunțul venit chiar acum: TOATĂ VIAȚA AȘA VOM FACE

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV