A apărut primul suspect de infectare cu tulpina Omicron în România. Precizările ministrului Sănătăţii

A apărut primul suspect de infectare cu tulpina Omicron în România. Precizările ministrului Sănătăţii

A apărut primul suspect de infectare cu tulpina Omicron în România. Este vorba despre un jucător de la CSM Știința Baia Mare, repatriat marți din Africa de Sud, care a fost confirmat cu covid-19. Se fac cercetări pentru a se stabili dacă acesta este infectat cu tulpina Omicron.

A apărut primul suspect de infectare cu tulpina Omicron în RomâniaAlte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Insuficienţa vaccinării şi a depistării reprezintă un „cocktail …Ursula von der Leyen vrea vaccinare obligatorie în Europa. Alexandru …

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii avertizează că România nu va fi ocolită de tulpina Omicron: „Au fost înregistrate deja 70 de cazuri în 11 ţări din Europa”

Ministerul Sănătății informează că cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare.

Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară „Cantacuzino” București.

Jucătorul este internat in spital. Nu are probleme de sănătate, este asimptomatic, dar este ținut sub observație și beneficiază de tratament medical.

Citeşte şi Directorul Pfizer/BioNTech afirmă că vaccinul este eficient împotriva efectelor severe ale tulpinei Omicron

Reamintim că mai multe ţări din Europa au deja confirmate cazuri de infectare cu varianta Omicron. Printre acestea se numără Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Italia, Danemarca şi Cehia.

Cele mai multe cazuri se află în Olanda. 13 din 61 de pasageri au fost testaţi pozitiv pe aeroportul din Amsterdam după ce au sosit vineri cu două avioane din Africa de Sud. Autorităţile sanitare olandeze încearcă acum să găsească şi să testeze circa 5.000 de alte persoane care au venit în ultima săptămână din ţări din zona Africii Australe.

Germania şi Marea Britanie au confirmat fiecare duminică al treilea caz de infectare cu noua variantă, toate fiind legate de călătorii în Africa de Sud.

Descoperită în Botswana şi Africa de Sud, varianta Omicron se răspândeşte deja în lumea întreagă şi provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple şi pare a fi chiar mai contagioasă decât celelalte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv Delta, varianta dominantă în prezent şi deja foarte contagioasă.

Alexandru Rafila, despre rugbistul infectat cu SARS-COV-2, repatriat din Africa de Sud

Ministrul Sanatatii Alexandru Rafila a spus că sportivul este asimptomatic și a explicat, la Romania TV, de ce este atât de periculoasă tulpina Omicron.

”Sportivul este asimptomatic, nu are nimic, este ținut sub observație. O să fie trimis rezultatul la Institutul Cantacuzino, pentru secvențiere. El este izolat.

Să vă explic de ce este îngrijorător. În loc să avem 10.000 de cazuri, vom avea 20.000 de cazuri, pentru că e mai transmisibilă. Atunci, și persoanele cu complicații vor fi mai multe și pune presiune suplimentară pe sistemul de sănătate”, a spus Alexandru Rafila.

 

 

 

Citește și…

Lovitură totală pentru Iohannis! L-a distrus. L-a făcut praf de 1 Decembrie! Președintele e terminat

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV