A apărut primul suspect de infectare cu tulpina Omicron în România

A apărut primul suspect de infectare cu tulpina Omicron în România

A apărut primul suspect de infectare cu tulpina Omicron în România. Este vorba despre un jucător de la CSM Știința Baia Mare, repatriat marți din Africa de Sud, care a fost confirmat cu covid-19. Se fac cercetări pentru a se stabili dacă acesta este infectat cu tulpina Omicron.

A apărut primul suspect de infectare cu tulpina Omicron în RomâniaAlte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Ursula von der Leyen vrea vaccinare obligatorie în Europa. Alexandru …Ministrul Sănătăţii avertizează că România nu va fi ocolită …

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii avertizează că România nu va fi ocolită de tulpina Omicron: „Au fost înregistrate deja 70 de cazuri în 11 ţări din Europa”

Bărbatul a fost confirmat cu coronavirus, iar o probă va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino pentru a vedea dacă este varianta Omicron.

Jucătorul este internat in spital. Acesta nu are probleme de sănătate, dar este ținut sub observație și beneficiază de tratament medical.

„Având in vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino București”, a anunțat CJSU Maramureș.

Citeşte şi Directorul Pfizer/BioNTech afirmă că vaccinul este eficient împotriva efectelor severe ale tulpinei Omicron

Reamintim că mai multe ţări din Europa au deja confirmate cazuri de infectare cu varianta Omicron. Printre acestea se numără Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Italia, Danemarca şi Cehia.

Cele mai multe cazuri se află în Olanda. 13 din 61 de pasageri au fost testaţi pozitiv pe aeroportul din Amsterdam după ce au sosit vineri cu două avioane din Africa de Sud. Autorităţile sanitare olandeze încearcă acum să găsească şi să testeze circa 5.000 de alte persoane care au venit în ultima săptămână din ţări din zona Africii Australe.

Germania şi Marea Britanie au confirmat fiecare duminică al treilea caz de infectare cu noua variantă, toate fiind legate de călătorii în Africa de Sud.

Descoperită în Botswana şi Africa de Sud, varianta Omicron se răspândeşte deja în lumea întreagă şi provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple şi pare a fi chiar mai contagioasă decât celelalte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv Delta, varianta dominantă în prezent şi deja foarte contagioasă.

 

Citește și…

Lovitură totală pentru Iohannis! L-a distrus. L-a făcut praf de 1 Decembrie! Președintele e terminat

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV