Deputat UDMR, declaraţie-şoc despre 1 Decembrie. „Pentru comunitatea maghiară din România este zi de doliu!”

Deputat UDMR, declaraţie-şoc despre 1 Decembrie. „Pentru comunitatea maghiară din România este zi de doliu!”

Deputat UDMR, declaraţie-şoc despre 1 Decembrie. Jozsef-Gyorgy Kulcsar a declarat, într-un interviu pentru publicația maghiară maszol.ro, că 1 Decembrie este o zi de doliu pentru comunitatea maghiară din România.

Deputat UDMR, declaraţie-şoc despre 1 Decembrie. „Pentru comunitatea maghiară din România este zi de doliu!”Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Mesajul lui Mircea Geoană pentru români de 1 decembrie. „E …Marcel Ciolacu reacţionează după ce Laura Vicol, şefa Comisiei …

„Având în vedere faptul că pe 1 Decembrie, cu ocazia zilei Marii Adunări de la Alba Iulia, România sărbătorește unirea națională, cu riscul de a ne repeta, trebuie să ne manifestăm punctul de vedere că pentru comunitatea maghiară din România această zi nu poate oferi niciun prilej de sărbătoare, mai mult, se consideră o zi de doliu până în momentul onorării solicitărilor noastre formulate pe baza drepturilor aferente deplinei libertăți naționale”, a spus Jozsef-Gyorgy Kulcsar.

Nicolae Ciucă, mesaj pentru români de 1 Decembrie: „Va rămâne pentru totdeauna drept ziua triumfului idealului național: unitatea”

Deputatul UDMR ac reclamat şi faptul că maghiarii din Transilvania nu-și pot folosi la liber limba maternă și simbolurile naționale.

Klaus Iohannis, îndemn de Ziua Naţională. „Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale”

„Declarația de la Alba Iulia stipulează: „Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilorce-l alcătuiesc”. Noi respectăm sărbătoarea altora, dar ținem să revendicăm drepturile minorității maghiare care trăiește în România, autoproclamată stat de drept, cu atât mai mult cu cât acestea sunt promisiuni făcute de mai bine de o sută de ani. Până în momentul în care maghiarimea din Transilvania nu își poate folosi liber limba maternă și simbolurile naționale în toate segmentele vieții, până când în privința folosirii limbii materne se înregistrează carențe semnificative în domeniul învățământului, administrației și justiției, până când restituirea bunurilor naționalizate de dictatura comunistă este împiedicată, noi nu putem fi obligați să sărbătorim ziua de 1 Decembrie”, a  mai spus Jozsef-Gyorgy Kulcsar.

Citește și…

ULTIMA ORA! Din pacate planeta se inchide! Inca o tara isi inchide complet granitele incepand chiar de ASTAZI…

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV