Insuficienţa vaccinării şi a depistării reprezintă un „cocktail toxic” ce duce la apariţia noilor variante de Covid, susţine şeful OMS

Insuficienţa vaccinării şi a depistării reprezintă un „cocktail toxic” ce duce la apariţia noilor variante de Covid, susţine şeful OMS

„Sfârşitul pandemiei nu este o chestiune de şansă, este o chestiune de alegere”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

„La nivel mondial, avem un amestec toxic de slabă acoperire vaccinală şi depistare foarte slabă, o reţetă perfectă pentru ca variantele să se reproducă şi să se amplifice”, a avertizat el, potrivit Agerpres.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

A apărut primul suspect de infectare cu tulpina Omicron în …Ursula von der Leyen vrea vaccinare obligatorie în Europa. Alexandru …

Acest avertisment intervine în contextul în care apariţia noii variante Omicron a coronavirusului a aruncat din nou planeta în panică. Nicio altă variantă nu a provocată atâta îngrijorare în lume de la apariţia Delta.

Potrivit OMS, Omicron – care este mai este numită şi B.1.1.529 – „a fost semnalată pentru prima dată OMS pe 24 noiembrie 2021 de Africa de Sud, în timp ce primul caz cunoscut confirmat în laborator a fost identificat plecând de la un eşantion prelevat pe 9 noiembrie”.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen vrea vaccinare obligatorie în Europa. Alexandru Rafila nu e de acord: „Vaccinarea trebuie să fie un act voluntar”

OMS a calificat vineri Omicron drept o variantă „preocupantă”, nivelul cel mai ridicat.

Omicron îi îngrijorează pe experţi pentru că prezintă numeroase mutaţii susceptibile să o facă mai contagioasă şi potenţial mai rezistentă la vaccinuri. În prezent se efectuează studii pentru a determina dacă într-adevăr lucrurile se prezintă astfel şi în ce măsură, dar primele rezultate ar urma să fie disponibile în următoarele săptămâni.

„Cel puţin 23 de ţări în cinci din cele şase regiuni ale OMS au semnalat acum cazuri de Omicron şi ne aşteptăm ca acest număr să crească”, a spus Tedros.

Până în prezent existau patru alte variante preocupante: Delta, care reprezintă cvasitotalitatea cazurilor secvenţiate în lume, Alfa, Beta şi Gama.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii avertizează că România nu va fi ocolită de tulpina Omicron: „Au fost înregistrate deja 70 de cazuri în 11 ţări din Europa”

Citește și…

Lovitură totală pentru Iohannis! L-a distrus. L-a făcut praf de 1 Decembrie! Președintele e terminat

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV