Mergeți urgent la medic dacă observați asta pe piele! Simptom neobișnuit dat de Parkinson

Mergeți urgent la medic dacă observați asta pe piele! Simptom neobișnuit dat de Parkinson

Mergeți urgent la medic dacă observați asta pe piele! Simptom neobișnuit dat de Parkinson

V-ați întrebat vreodată ce simptom indică debutul bolii Parkinson? Nu trebuie neapărat să ai o vârstă înaintată. 1 din 20 de bolnavi au primele semne ale bolii mai devreme de 40 de ani. Boala Parkinson e o tulburare a mișcării, ce afectează sistemul nervos central. Poate afecta chiar și comportamentul sau vorbirea.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Omicron, noua tulpină de COVID-19, nu a fost identificată pe …Bilanț coronavirus 1 Decembrie 2021. România, la sfârșitul …

Mulți spun că e asociată de simptome motorii, cum ar fi rigiditatea sau tremorul, iar alte simptome sunt trecute cu vederea. Ei bine, mai există un alt semn pe care e bine să-l aveți în vedere.

Transpirația excesivă, chiar dacă primul intict ar fi să spuneți că e ceva normal, poate avea drept cauza boala Parkinson. Dacă observați acest lucru ar fi bine să vă adresați cât mai repede medicului de familie.

Persoanele care suferă de Parkinson suferă modificări majore ale sistemului nervos autonom, care e într-o strânsă legătură cu transpirația. De aceea se pot supraîncălzi foarte ușor, în lipsa unei reglări a transpirației.

Mai mult, acești pacienți pot să aibă un simț al mirosului mai redus. E posibil inclusiv să nu simtă mirosurile cauzate de transpirația excesivă a propriului corp.

Sunt șanse ca primele semne ale bolii să apară concomitent cu transpiraţia excesivă. Este vorba despre simptomele motorii, ca tremorul, rigiditatea membrelor şi dificultatea de a iniţia o mişcare, oboseala, schimbările bruşte de dispoziţie, dificultăţile de gândire, anxietatea. Toate sunt indicate de Asociaţia Europeană pentru Boala Parkinson.

Sunt și cazuri în care pacienții cu Parkinson în diverse stadii pot transpira mai puţin. Deşi este mai puţin frecventă decât transpiraţia excesivă, unii spun că nu transpiră nici la efort. Această afecţiune, cunoscută sub numele de hipohidroză, este legată de utilizarea unor medicamente pentru Parkinson, anticolinergicele.

Citește și…

ULTIMA ORA! Din pacate planeta se inchide! Inca o tara isi inchide complet granitele incepand chiar de ASTAZI…

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV