Mesajul lui Mircea Geoană pentru români de 1 decembrie. „E nevoie să investim în acest viitor cu ancora puternică occidentală, dar care trebuie completat cu un proiect național”

Mesajul lui Mircea Geoană pentru români de 1 decembrie. „E nevoie să investim în acest viitor cu ancora puternică occidentală, dar care trebuie completat cu un proiect național”

Mircea Geoană, fost preşedinte al Senatului, a transmis de Ziua Naţională a României un mesaj prin care îi încurajează pe români că vor putea trăi într-o „ţară mai prosperă”.

„1 Decembrie trebuie să ne aducă, într-un fel amintindu-ne prin mintea strămoșilor noștri trecutul, să încercam să anticipăm viitorul și modul în care copiii și nepoții noștri vor putea trăi într-o țară mai prosperă, mai încrezătoare, mai influentă și cred că acest lucru e prefect posibil dacă ne adunăm cu toții și facem munca pe care știm și trebuie să o facem.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Deputat UDMR, declaraţie-şoc despre 1 Decembrie. „Pentru …Marcel Ciolacu reacţionează după ce Laura Vicol, şefa Comisiei …

Trebuie să mulțumim și celor care au făcut posibilă această zonă de influență românească în Alianța, mă refer la militarii noștri, la cei care s-au jertfit, care de multe ori au răni ascunse sau mai vizibile, și pe care avem nevoie în continuare să-i prețuim și să-i sprijinim, căci și ei ne-au sprijinim pe noi”, a declarat Mircea Geoană, conform Digi24.

Citeşte şi: Mandatul lui Mircea Geoană la NATO se prelungeşte. Decizia de ultimă oră a lui Jens Stoltenberg

Fost lider al PSD, Mircea Geoană a vorbit cu acest prilej despre eforturile făcute de România pentru a adera la NATO, amintind că au existat „momente de dezamăgire”.

„Au fost și momente de dezamăgire. Nu totul e glorios și liniar Îmi aduc aminte în 1997, când am fost refuzați să aderăm la NATO în primul val, decepția, dezamăgirea și momentul în care nu am abandonat. L-am adus pe Bill Clinton la București, eram tânăr ambasador în America, ne întrebau americanii dacă nu cumva or să arunce românii cu roșii și obiecte la adresa președintelui american. Au fost în Piața Universității 100.000 de oameni entuziaști, acolo cred că a făcut România dintr-un moment de înfrângere tactică un moment de devenire istorică. A fost momentul în care am demonstrat că și într-un moment mai greu trebuie să fii perseverent și să ai acea încăpățânare pozitivă”, a precizat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a subliniat că faptul că deţine funcţia de secretar general adjunct al Alianţei Nord Atlantice arată faptul că „România e influentă în NATO, e respectată, a investit în această organizație și va continua să fie un jucător influent și respectat”.

„Văzând lucrurile complicate care se întâmplă la nivel regional și global ne dăm seama de valoarea apartenenței noastre la NATO, de importanța apartenenței la Uniunea Europeană și de nevoia de a investi în acest viitor care are ancora puternică occidentală, dar care trebuie completat cu un proiect național și un nivel de ambiție renăscut acasă. Pentru că acasă se schimbă lucrurile, acasă se întâmplă lucrurile”, a conchis Mircea Geoană.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu nu exclude susţinerea lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale: Pariul meu este ca în 2024 PSD să şi câştige alegerile prezidenţiale

Citește și…

ULTIMA ORA! Din pacate planeta se inchide! Inca o tara isi inchide complet granitele incepand chiar de ASTAZI…

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV