PSD şi PNL, conflict pe tema certificatului verde: „Nu îmi plac oamenii care vorbesc o limbă la Bucureşti şi alta la Bruxelles, populismul nu ţine”

PSD şi PNL, conflict pe tema certificatului verde: „Nu îmi plac oamenii care vorbesc o limbă la Bucureşti şi alta la Bruxelles, populismul nu ţine”

Europarlamentarul PSD Dragoş Benea a criticat modul în care liberalii au gestionat primele patru valuri ale pandemiei, care a dus la neîncrederea în vaccinare.

”Eu cred că trebuie să analizăm cum am gestionat valul unu, valul doi şi valul trei, şi să acţionăm ca atare. Nu ne-am pregătit pentru valul 4. Astăzi ne bucurăm de o scădere, dar trebuie să ne pregătim de valul 5. Nu ar trebui să ezităm în primul rând să aprobăm certificatul verde digital sau cum vrea ministrul Sănătăţii să îi spună, certificatului covid. Important este ca Parlamentul să îşi asume acest act normativ, iar guvernanţii trebuie să fugă de ideea electorală şi să îşi asume responsabilitatea de a garanta sănătatea oamenilor, pentru că certificatul verde digital ne dă protecţia necesată”, a spus Falcă pentru Profit.ro.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Laura Vicol: „Iau atitudine pentru că nu vreau să se …Laura Vicol dă de pământ cu USR după ce a fost catalogată …

În replică, europarlamentarul PSD Dragoş Benea a afirmat că Parlamentul sau mai precis Camera Deputaţilor este într-o situaţie ingrată, în România, având în vedere ce s-a întâmpat, şi anume faptul că toate cele 4 valuri ale pandemiei au fost foarte prost gestionate. În plus, el a atacat dur guvernarea PNL-USR, despre care a spus că a dus România ”la fundul prăpastiei”.

”Ne amintim de fatidica zi de 15 mai când a fost anunţată victoria împotriva pandemiei şi atunci am omorât campania de vaccinare, ne amintim de poza cu domnul Orban fumând în birou, cifrele falsificate în 2020, cu infectări şi cu decese, pentru că veneau alegeri parlamentare, ba chiar şi anticipate. Apoi am avut congrese la PNL şi USR. Nu putem discuta, să avem o dezbatere rezonabilă în Parlament, pentru că încrederea populaţiei a scăzut de la o lună la lună”, a spus europarlamentarul PSD.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă reacţionează în cazul primelor cazuri de Omicron din România. „Voi cere Ministerului Sănătăţii să ia cele mai eficiente măsuri”

”România este într-o situaţie gravă pentru că doi ani am făcut totul pe de-a-ndoaselea”, a mai spus Dragoş Benea, precizând că el personal, în Parlamentul European, a aderat la ideea este un scut în lupta cu coronavirusul, dar în privinţa dreptului la muncă, se desparte de cei care impun acest lucru.

Despre cum vor vota social-democraţii în Camera Deputaţilor, Benea a arătat că nu poate anticipa, dar este absolut convins că mulţi vor vota după conştiinţă şi nu vor susţine o obligativitate a vaccinării, prin certificatului verde.

”Nu îmi plac oamenii care vorbesc o limbă la Bucureşti şi alta la Bruxelles”, a replicat Gheorghe Falcă, amintind că certificatul digital a fost votat în unanimitate de europarlamentarii PNL, USR şi cu câteva excepţii şi de cei de la PSD.

”În ţară, PSD era în Opoziţie şi nu a dorit să aibă aceeaşi opinie. La Bruxelles au spus că este foarte bine să avem acest certificat, şi în ţară au avut alt limbaj. O să vedeţi că până în Crăciun vom avea certificat verde, indiferent cum îi vom spune, populismul acesta pentru mine nu ţine”, a afirmat Falcă.

Citeşte şi: Laura Vicol dă de pământ cu USR după ce a fost catalogată drept „avocata interlopilor”. „Atacuri mârșave ale unui partid care a fugit de la guvernare. Un an de zile nu s-a întâmplat nimic în Justiție”

Dragoş Benea (PSD): Eu sunt un pesimist că această coaliţie va funcţiona până la sfârşit

Europarlamentarul PSD Dragoş Benea a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că este pesimist că această coaliţie PNL-PSD va funcţiona până la sfârşit şi a punctat că, prin decizia de a intra la guvernare în acest moment, PSD şi-a pus sub semnul întrebării poziţia de favorit numărul unu la alegerile din 2024, aşa cum era creditat de toţi analiştii politici.

”Eu sunt un pesimist că această coaliţie va funcţiona până la sfârşit. PSD, PNL şi UDMR vor avea mai multe teste decât se aşteaptă, în care se va testa eficienţa acestei coaliţii a coabitării, pentru că se încearcă o coabitare pentru a trece această iarnă dificilă şi să ieşim din acest fund de prăpastie unde ne-a adus guvernarea liberală”, a spus Benea despre şansele coaliţiei PNL-PSD. El a adăugat că se va vedea ce se va alege de această opţiune a PSD de a răspunde acestei aşteptări a electoratului PSD şi a unei bune părţi a societăţii. ”Este clar că PSD îşi pune sub semnul întrebării poziţia de favorit numărul unu la alegerile din 2024, pentru că toţi analiştii politici creditau PSD ca principal favorit”, a spus el. Întrebat dacă PSD a greşit când a intrat la guvernare, europarlamentarul PSD a răspuns: ”Cam asta spun, sunt şi pesimist, pentru că şi-a pus la bătaie rolul de favorit numărul unu, ceea ce mai rar în politică!. Dragoş Benea a ţinut să precizeze că ”PNRR este un test de încercare, pentru că este scris de Cristian Ghinea” şi ”a fost dictat de alegerile din PNL şi USR, pentru că multe proiecte s-au dus în zonele dezvoltate, în Ardeal, ceea ce va accentua diferenţele de dezvoltare dintre regiuni. ”Mi-aş fi dorit ca PSD să se consolideze şi să se pregătească pentru 2024, astfel încât acest moment 2024 să nu ne găsească nepregătiţi”, a mai afirmat Benea.

Citește și…

Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV