Cresc preţurile energiei electrice. Cine sunt românii care plătesc cu 80% mai mult de la 1 ianuarie

Cresc preţurile energiei electrice. Cine sunt românii care plătesc cu 80% mai mult de la 1 ianuarie

Cresc preţurile energiei electrice. Clienţii serviciului universal Electrica vor plăti mai mult. Compania a publicat noile prețuri, care sunt valabile de la 1 ianuarie şi sunt mai mari cu 80 la sută.

Cresc preţurile energiei electrice. Cine plăteşte mai mult de la 1 ianuarieAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia …

EXCLUSIV. Ce se întâmplă cu banii pensionarilor de sărbători. …Nu mai sunt bani pentru pensii în 2022. Marius Budăi anunţă …

Electrica Furnizare este cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România și are și cei mai mulți clienți aflați încă în serviciul universal. Compania a publicat noile prețuri, care sunt valabile de la 1 ianuarie.

Iată noile prețuri de serviciu universal pentru clienții Electrica Furnizare

Muntenia Nord (judeșele Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea). Noul preț de serviciu universal al Electrica Furnizare, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,48 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse. Prețul valabil acum, până la 31 decembrie, este de 0,82 lei/kWh. Așasar, avem o creștere de 80 % a prețului final, care ar putea fi și mai mare, scrie economica.net. 

Citeşte şi Facturi mari pentru bucureşteni în această iarnă. Costul încălzirii unui apartament cu două camere ar putea ajunge la 1.600 lei

Transilvania Sud ( județele Brasov, Alba, Harghita, Covasna, Sibiu, Mures). Noul preț de serviciu universal al Electrica Furnizare, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,48 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse. Prețul valabil acum, până la 31 decembrie, era de 0,81 lei/kWh. Așasar, avem o creștere de 82 % a prețului final.

Transilvania Nord (județele Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj). Noul preț de serviciu universal al Electrica Furnizare, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,47 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse. Prețul valabil acum, până la 31 decembrie, era de 0,80 lei/kWh. Așasar, avem o creștere de 84 % a prețului final, care ar putea fi și mai mare.

Citeşte şi Cum vor beneficia românii de compensări pentru facturile la energie electrică şi gaze de la 1 noiembrie. Virgil Popescu: „Nu trebuie să facă nimic decât să-şi urmărească consumul”

Aceste prețurile conțin tarifele de rețea (transport și distribuție) valabile până la data da 31 decembrie 2021. Potrivit unui proiect de ordin al ANRE, aflat momentan în dezbatere publică, aceste tarife cresc, începând cu 1 ianuarie, cu valori cuprinse între 6,5% și 11% față de cele actuale, la nivel național Efectul în facturi va fi de circa 2-3 bani/kWh, în plus față de prețurile de mai sus, în funcție de zona de rețea.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET

 

 

Citește și…

ULTIMA ORĂ! Raed Arafat a luat o DECIZIE RADICALĂ! Măsura DRASTICĂ și total neașteptată pe care o cere șeful DSU

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV