Debut spectaculos la CM handbal feminin: România – Iran 39-11 VIDEO

Debut spectaculos la CM handbal feminin: România – Iran 39-11 VIDEO

CM handbal feminin. Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu victorie în grupa C a Campionatului Mondial din Spania, scor 39-11 (20-3), cu reprezentativa Iranului. Al doilea meci al zilei în grupă este între Norvegia şi Kazakhstan.

DOLIU în sportul românesc. Fostul mare jucător şi antrenor Ioan Teodorescu s-a stins din viaţă la 85 de ani

Principalele marcatoare pentru România au fost Laslo 6 goluri, Dincă 6, Rotaru 5. Jucătoarele Iranului, debutante la un turneul final mondial, au atras privirile şi datorită echipamentului impus de legile musulmane, printr-o variantă ”sportivă” a hijabului, cu capul şi gâtul acoperite complet şi doar faţa liberă.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia …

DOLIU în sportul românesc. Fostul mare jucător şi antrenor …Un fost şef al sportului mondial a murit în aşteptarea încheierii …

România a înregistrat şi o pierdere în lot, după ce mezina echipei, Oana Borş (18 ani) s-a accidentat grav la genunchiul drept, chiar după primul gol al său, pe contraatac, la reprezentativa de senioare (min. 19, la scorul 13-2). Handbalista tricoloră a părăsit sala pe targă, după intervenţia rapidă a echipei medicale a turneului.

CM handbal feminin:

De la ora 21.30 se va juca şi a doua partidă a grupei C, între Norvegia şi Kazakhstan.

CM handbal feminin: Programul următoarelor partide în grupa C: 5 decembrie – România – Kazakhstan, Norvegia – Iran; 7 decembrie – Kazakstan – Iran, Norvegia – România.

32 de echipe naţionale se află la start, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

IHF a impus prin procolul sanitar vaccinarea anti-Covid 19 a tuturor participanţilor la competiţia din Spania, anunţă FRH.

La CM din Spania, România va fi reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase – Simona Stancu.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile. Din lot nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a decis să nu mai participe la acţiunile naţionalei în 2021, după ratarea calificării la JO de la Tokyo.

Larisa Iordache se operează la Viena: „Este un pas foarte simplu in vindecarea gleznei mele”

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Citește și…

Se dau 1.450 de lei de persoană, pe LÂNGĂ SALARIU! Surpriză totală pentru un milion de ROMÂNI

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV