Greşeala banală care îţi distruge maşina de spălat. Atenţie mare când pui rufele în maşină

Greşeala banală care îţi distruge maşina de spălat. Atenţie mare când pui rufele în maşină

Maşina de spălat nu are multe cerințe speciale, dar trebuie să ai grijă la câteva detalii tocmai ca să nu te trezești cu ea des la reparat sau la programul Rabla. În cel mai rău caz poți să te gândești chiar la scurtă vreme de la achiziție că trebuie să îți iei una nouă pentru că nu ai fost atent.

Mașinile de spălat sunt foarte practice și funcționale atunci când vine vorba despre timpul pe care îl aloci familiei, prietenilor și ție în loc să speli la mână, așa cum erau nevoiți să facă bunicii. Mașina de spălat are o durată de viață utilă de aproximativ 10 ani, ulterior ar fi recomandat să fie schimbată dacă se poate.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia …

Ministerul Sănătăţii: Unul dintre pasagerii repatriaţi din …Bilanţ vaccinare 2 decembrie 2021. Tot mai puţini români merg …

Greşeala pe care o face toată lumea cu maşina de spălat. Creşte facturile, iar rufele nu au mirosul dorit

Cu toate astea, mulți nu țin cont de sortarea hainelor, alegerea corectă a temeperaturii și a setărilor potrivite sau a detergentului. Toate aceste greșeli scurtează durata de viață a acesteia. Trebuie să știi că există unele piese vestimentare care nu au ce căuta în cuva mașinii.

Este foarte posibil ca fermoarele sau nasturii care sunt nesiguri să rămână prinși în cuvă și să blocheze maşina de spălat. Fii atent la acest detaliu și ai grijă să ridici fermoarele pantalonilor sau bluzelor de trening.

De asemenea, este foarte importantă cantitatea de haine pe care o punem în maşina de spălat. Dacă punem prea multe rufe, pe lângă faptul că nu se vor curaţa bine, suprasolicităm maşina de spălat, iar în timp se poate strica.

1. Supraîncarci mașina de spălat rufe

Lipsa de timp sau o familie numeroasă te face să supraîncarci mașina de spălat rufe? Dacă totuși ții la mașina ta de spălat și vrei să o ai pentru mai mult timp, atunci vrem să-ți spunem că supraîncărcarea mașinii de spălat te poate costa chiar defectarea ei. În momentul introducerii hainelor în cuva mașinii de spălat este bine ca așezarea acestora să fie uniformă și echilibrată.

Pune câteva șervețele umede în mașina de spălat. Hainele tale vor arăta fabulos! Toate gospodinele trebuie să știe acest truc!

O încărcare prea mare a acesteia va produce atât zgomot puternic cât și îngreunarea centrifugării, iar cu timpul aceste greșeli atât de frecvente, vor produce defectarea sistemului de susținere a cuvei. În plus, cu cât hainele sunt mai înghesuite în mașina de spălat, cu atât ele se vor putea mișca mai puțin și va fi mai dificil să se curețe.

2. Nu verifici buzunarele

Înainte de a pune hainele în mașina de spălat verifică buzunarele. Dacă un șervețel uitat îți poate acoperi toate hainele negre de puf alb, un șurub sau un obiect ascuțit poate găuri garnitura, în timp ce o monedă va zăngăni în tambur pe toata durata spălării hainelor.

3. Speli șosetele individual

Uneori se întâmplă ca şosetele spălate la maşină să se agaţe în diferite componente ale acesteia, îndeosebi în garnitura de cauciuc care izolează cuva maşinii de trapa de acces. Dacă vrei să previi această problemă fie leagă șosetele unele de altele, fie folosește un săculeț din plasă special pentru spălarea lenjeriei și lucrurilor mici.

Adaugă o aspirină în mașina de spălat. Rezultatul este uimitor. Trucul care a dat pe spate toate româncele4. Folosești prea mult detergent

Majoritatea persoanelor cred că dacă folosesc mai mult detergent vor avea lucruri mai curate. Acest lucru este eronat deoarece detergenții sunt destul de concentrați, iar dacă hainele nu sunt foarte murdare, nu ar trebui să folosești prea mult. Dacă apa este dură și folosești foarte mult detergent, apar probleme la nivelul scurgerii din cauza suprasolicitării. Specialiștii în reparații de mașini de spălat recomandă să folosești cantitatea recomandată pe ambalajul detergentului, ba chiar ceva mai puțin, și garantează că hainele vor ieși la fel de curate, în plus vei prelungi durata de viață a mașinii de spălat.

Greşeli banale care strică maşina de spălat. Prea mult detergent nu e bun!5. Speli la temperaturi foarte mici

Chiar dacă te gândești la considerente eco când speli rufe la temperaturi scăzute, ferește-te să speli prea des cu apă rece sau la temperaturi mici, deoarece mineralele și calcarul din apă se depun mai ușor pe întreaga instalație. Este bine să speli periodic cu apă fierbinte, peste 60 de grade Celsius, în primul rând pentru a dezinfecta cuva dar și pentru a preveni depunerile de calcar.

Citește și…

Se dau 1.450 de lei de persoană, pe LÂNGĂ SALARIU! Surpriză totală pentru un milion de ROMÂNI

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV