Marius Budăi, anunţ de ultimă oră! Guvernul acordă ajutoare după tragedia din Vâlcea

Marius Budăi, anunţ de ultimă oră! Guvernul acordă ajutoare după tragedia din Vâlcea

Marius Budăi, ministrul Muncii, declaraţii după şedinţa de Guvern:

„În şedinţa de Guvern, Ministerul Muncii a adoptat o hotărâre de Guvern privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în următoarele cuantumuri. Ştim cu toţii că la Vâlcea a avut loc un accident nefericit şi ne dorim să sprijin familiile aparţinătoare victimelor de acolo.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Marcel Ciolacu i-a dat replica lui Cîţu: „Înseamnă …Gabriela Firea, un nou atac la primarul Nicuşor Dan: De şapte …

Se acordă prin HG de azi o sumă de 10.000 de lei pentru fiecare persoană decedată. 8.000 de pentru fiecare persoană rănită şi 5.000 de lei pentru fiecare persoană aflată în şoc traumatic”

Marius Budăi explică ce se întâmplă cu pensiile speciale pentru primari

„Vreau să stabilim un lucru. Ministerul Muncii nu se ocupă de acest lucru. Ministerul Muncii se ocupă de pensiile din sistemul public de pensii, iar fiecare minister în parte îşi face politica pe salarizare şi pe pensii. Mă refer la cele pe legi speciale. Azi în şedinţa de Guvern nu s-a luat nicio decizie în acest sens”.

Întrebat când va veni Ministerul Muncii o nouă formulă de recalculare a pensiei, Marius Budăi a explicat că nu există o nouă formulă de recalculare a pensiilor.

„Avem o lege pe care o să o punem în vigoare. Avem un pachet social pe care o să-l punem în vigoare începând din ianuarie 2022. „, a spus Marius Budăi.

Ce se întâmplă cu sporurile pentru bugetari. Vor rămâne îngheţate în 2022?

„Aceste lucruri se vor hotărî exact înainte de buget, în acea ordonanţă pe care o dă Guvernul în fiecare an, la sfârşit de an”

Cât despre indemnizaţia de hrană, Budăi a spus că „nu este nimic stabilit până la această oră vizavi de aceste sporuri şi indemnizaţii”

Ministrul Muncii, precizări despre amânarea plăţii facturilor, în condiţiile în care nu există normele de aplicare

„Au existat discuţii în Guvern. Aş prefera la chestiuni de linie de ministere să văd răspundă miniştrii de resort. Nu avem azi o decizie”

Despre voucherele de vacanţă, Marius Budăi a afirmat că a fost deja „o discuţie” pe acest subiect în Guvern.

„Noi, ministerele iniţiatoare, au propus prelungirea voucherelor de vacanţă care mai sunt şi care din cauza pandemiei nu au putut fi folosite şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul viitor”, a explicat ministrul Muncii.

Marius Budăi a afirmat că valabilitatea voucherelor nefolosite va fi prelungită până la sfârşitul anului viitor. „Asta este propunerea. Vedem ce iese din cadrul avizărilor interministeriale”.

Va acorda Guvernul ajutoare pentru românii cu salariul minim?

„Nu ştiu unde aţi văzut dumnevoastră a 13-a pensie. Nu scrie nicăieri. Scrie despre a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi. Acel ajutor de 1.200 de lei este acordat în luna ianuarie pentru cei cu venituri până în 1.600 de lei. Cu toţii am fost de acord că trebuie să-i sprijinim pe cei cu venituri mai mici”

Întrebat dacă aceste ajutoare ar putea fi acordat persoanelor cu venituri minime, Budăi a afirmat că „este o ideea, dar nu a fost în discuţie”.

 

Chiar de Ziua Naţională, noul ministru al Muncii a anunţat la România Tv că pensionarii cu pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei vor primi în luna ianuarie cea de-a 13-a pensie.

„Majoram pensia minima de la 800 la 1000 de lei, mărim valoarea punctului de pensie si acordam acel sprijin pensionarilor care au pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei. Prin aceste masuri vrem să facem un scut care sa-i apere pe părinţii si bunicii noştri”, a declarat ministrul.

Marius Budăi a explicat că a 13-a pensie va fi acordată pensionarilor după ce se va face indexarea pensiilor.

„Este normal să se facă indexarea, după care să se aplice acea măsură. Noi am discutat că trebuie sa-i sprijinim pe cei cu pensiile mici, mai ales în aceasta perioadă.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ important pentru pensionari chiar de Ziua Naţională. Ce se întâmplă cu a 13-a pensie

De asemenea, Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor, a anunţat la România Tv că se ia în calcul o echilibrare a pensiilor speciale. Cei vizaţi sunt pensionarii militari.

Citeşte şi: Adrian Câciu anunţă ce se întâmplă cu pensiile speciale: „Există o problemă, trebuie să facem o echilibrare”

Citește și…

Anunțul momentului pentru TOATĂ ROMÂNIA! Se întâmplă chiar azi, pe 3 decembrie. Se dau câte 400 DE LEI

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV