Nu mai sunt bani pentru pensii în 2022. Marius Budăi anunţă suplimentarea bugetului Ministerului Muncii

Nu mai sunt bani pentru pensii în 2022. Marius Budăi anunţă suplimentarea bugetului Ministerului Muncii

Nu mai sunt bani pentru pensii în 2022. Noul ministru al Muncii a anunţat că bugetul ministerului pe care îl conduce va trebui suplimentat anul viitoar.

Nu mai sunt bani pentru pensii în 2022. Anunţul făcut de Marius BudăiAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia …

S-a stins din viaţă un important om de afaceri. Milionarul …Imagini uluitoare cu Project Maybach, maşina de lux creată …

Ministrul Muncii a anunţat că bugetul ministerului va trebui suplimentat cu 11 miliarde pentru pensii şi 1,8 – 1,9 miliarde pentru alocaţii.

„Cu siguranţă bugetul (Ministerului Muncii, n.r.) va trebui suplimentat (anul viitor, n.r.), impactul bugetar va fi discutat în coaliţie şi în Guvern şi cu siguranţă le veţi regăsi în construcţia bugetului pe anul 2022. Este vorba de 11 miliarde pentru pensii, 1,8 – 1,9 miliarde pentru alocaţii, avem vreo 212 milioane pentru a institui cea de-a treisprezecea indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi.

Statul român e obligat să le suporte (majorările de fonduri solicitate la bugetul Ministerului Muncii, n.r.). Toţi cetăţenii din România, indiferent că vorbim de copii, angajaţi, persoane cu dizabilităţi, pensionari, sunt cetăţenii acestei ţări. Statul, prin Constituţie, este obligat să aibă grijă de cetăţenii săi”, a declarat Marius Budăi, potrivit Antena 3. 

Citeşte şi Pensii 2021. Toţi românii trebuie să aibă acces la acest tabel. Aşa se calculează vârsta de pensionare!

Ministrul Muncii exclude varianta creşterii vârstei de pensionare

Noul ministru al Muncii a declarat că nu ia în calcul ideea de a creşte vârsta la care românii pot ieşi la pensie.

„Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi.

Reamintim că în urmă cu o lună, preşedintele Casei de Pensii anunţa că vârsta de pensionare la femei va creşte treptat de la 61 la 63 de ani până în ianuarie 2030.

În acest moment, vârsta de pensionare în România este de 65 de ani la bărbați și 61 de ani la femei.

Citeşte şi Proiectul de buget pe 2022, discutat în şedinţa de Guvern. Ciucă: Trebuie să avem bugetul finalizat şi aprobat până la 24 decembrie

 

Citește și…

Se dau 1.450 de lei de persoană, pe LÂNGĂ SALARIU! Surpriză totală pentru un milion de ROMÂNI

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV