Raed Arafat: „Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă. Vaccinarea, cea mai eficientă metodă”

Raed Arafat: „Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă. Vaccinarea, cea mai eficientă metodă”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că varianta Omicron va deveni predominantă și va înlocui varianta Delta.

„Rămâne măsura vaccinării. Dacă oamenii s-ar convinge, avem capacitate mare. Nu există lipsă de vaccin, în 10 zile putem vaccina un milion de oameni. Nici acum nu este târziu să meargă la vaccinare. Varianta Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Cum pot fi prevenite efectele valului de infectări provocat …EXCLUSIV Ce spune Emilian Imbri despre introducerea certificatului …

Cel puțin la nivel înalt s-a vorbit de vaccinare continuă. Vin sărbătorile, cu siguranță toată lumea dorește sărbători ca înainte. Oamenii trebuie să înțeleagă că situația este dificilă”, a spus Raed Arafat, joi seara.

Același avertisment lansat de ECDC: Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în UE în lunile următoare

Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor precizează că există în continuare numeroase incertitudini în privința noii tulpini și că până acum au fost confirmate circa 70 de cazuri în 13 țări membre UE.

„Datele preliminare sugerează un avantaj substanţial” al noii variante Omicron asupra variantei Delta, în prezent dominantă, iar modelele matematice arată că „Omicron ar putea provoca mai mult de jumătate din infecţiile cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 în UE în lunile următoare”, arată ECDC într-un comunicat.

Tot joi, înaintea acestui anunţ al ECDC, consilierul ştiinţific principal al guvernului francez, Jean-Francois Delfraissy, a estimat că Omicron ar putea lua locul Delta ca variantă dominantă încă din luna ianuarie.

Noua variantă, semnalată de Africa de Sud pe 24 noiembrie şi confirmată deja într-un număr tot mai mare de ţări, provoacă îngrijorare pentru că are mai multe mutaţii, în special în proteina spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Încă nu este elucidat impactul acestor mutaţii – contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistenţa la vaccin, etc – comparativ cu variantele deja descoperite, în special Delta. Datele preliminare sugerează însă că varianta Omicron se transmite mai uşor decât Delta, cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

 

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM! Doliu uriaș chiar acum! TOATĂ LUMEA ÎL ȘTIA

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV