A murit Tita Bărbulescu, cânţăreaţa de muzică populară preferată de Ceauşescu

A murit Tita Bărbulescu, cânţăreaţa de muzică populară preferată de Ceauşescu

Tita Bărbulescu a fost internată de fostul său soţ la un azil de bătrâni. Artista a fost  bolnavă în ultima vreme. Ea a lăsat în urma ei peste 300 de melodii, multe din folclorul cules de la vechii lăutari argeşeni.

Artista a murit sâmbătă, 4 decembrie 2021. Cântăreața s-a născut în 1936, în Topoloveni, județul Argeș, și a învățat să cânte de la tatăl ei, Nicolae Bărbulescu, un vestit lăutar, potrivit Ziare.com.Alte Articole

A MURIT! Mulţi nici nu ştiau că este bolnavă… E doliu în …

Băutura care te ajută să slăbeşti sănătos. Întăreşte …Codrin Ştefănescu face primele dezvăluiri despre despărţirea …

În cariera sa de peste 40 de ani, a lansat peste 300 de melodii, multe din folclorul cules de la vechii lăutari argeşeni. A colaborat cu mari cântăreţi şi dirijori ai timpului, în turnee de succes din ţară şi străinătate.

A fost pe aceeaşi scenă cu Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ion Luican, Emil Gavriş, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu şi mulţi alţii.

Cele mai îndrăgite melodii sunt „Sus’ la munte la Muscel”, „Lele, lelişoara mea”, „De-ai fi neichii drăguliţă”, „Din Piteşti păn’ la Trivale”, „Argeşene, argeşene”. De-a lungul carierei sale a colaborat cu mari cântăreţi şi dirijori ai timpului, în turnee de succes din ţară şi străinătate. A fost pe aceeaşi scenă cu Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ion Luican, Emil Gavriş, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu şi mulţi alţii.

Citeşte şi: Primele imagini cu părinţii lui Ion Şmecherul. Sunt dărâmaţi de durere după ce şi-au pierdut copilul

Citește și…

ULTIMA ORA! Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut chiar ACUM…

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV