Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. Doar 800 de cazuri în ultimele 24 de ore!

Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. Doar 800 de cazuri în ultimele 24 de ore!

Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 803 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 54 de decese. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.Bilanţ coronavirus 6 decembrie 202

1. Potrivit Executivului, specialiştii anticipează o posibilă creştere a incidenţei în următoarele săptămâni.  ”Vaccinarea persoanelor rămâne cea mai eficientă şi importantă formă de protecţie, mai ales a celor din categoriile vulnerabile. În acest sens, Guvernul face apel către autorităţile locale, ca prin serviciile de asistenţă comunitară să se coordoneze cu structurile medicale din teritoriu şi să reevalueze situaţia persoanelor nevaccinate. Prioritate vor avea persoanele din categoriile vulnerabile, care vor beneficia de centre mobile de vaccinare, puse la dispoziţie de MApN şi MAI”, a mai transmis Guvernul.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sondaj IRES: Aproape 60% dintre părinții cu copii între 5 …Adrian Streinu Cercel, după apariţia tulpinii Omicron: „Trebuie …

Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021: Riscul de infectare creşte după a doua doză de vaccin

Un studiu publicat de „The BMJ”, realizat pe 80.057 de adulți cu vârsta medie de 44 de ani, arată că riscul de infectare cu SARS-CoV-2 crește după vaccinarea cu a doua doză odată cu trecerea timpului. Comparativ cu primele 90 de zile de la administrarea dozei a doua, riscul de infectare la toate categoriile de vârstă, a crescut de aproape 3 ori după 180 de zile de la vaccinare.

Adrian Streinu Cercel, după apariţia tulpinii Omicron: „Trebuie să ne spălăm cu apă şi săpun”

Studiul a fost efectuat de Institutul de Cercetare al Leumit Health Services din Israel. Israelul a fost una dintre primele țări care a demarat o campanie de vaccinare la scară largă în decembrie 2020, dar din iunie 2021 cazurile de infectare au început din nou să crească.

Descoperirile arată că vaccinul Pfizer-BioNTech oferă protecție excelentă în primele săptămâni de la administrare, dar sugerează că protecția se diminuează în timp pentru anumite categorii de persoane.

Examinarea timpului care trece de la vaccinare și a riscului de infecție poate furniza date importante legate de nevoia vaccinării cu a treia doză și perioada ideală pentru administrarea acesteia.

Cercetătorii au verificat certificatele a 80.057 de adulți, cu vârsta medie de 44 de ani, care au făcut cel puțin un test PCR la cel puțin trei săptămâni de la vaccinarea cu a doua doză și care nu mai fuseseră depistați pozitiv cu COVID-19 înainte.

Dintre cei 80.057 de participanți, 7.973 (9,6%) au testat pozitiv. Aceștia au fost apoi comparați cu grupuri de control negative din aceleași categorii de vârstă și etnie care s-au testat negativ în aceeași săptămână.

Rata rezultatelor pozitive a crescut odată cu trecerea timpului de la administrarea celei de-a doua doze. De exemplu, la toate categoriile de vârstă 1,3% dintre participanți au testat pozitiv la 21-89 de zile de la a doua doză, dar a crescut la 2,4% după 90-119 zile; 4,6% după 120-149 de zile; 10,3% după 150-179 de zile și 15,5% după 180 de zile sau mai mult.

Iar după ce au fost luați în considerare alți factori care ar fi putut influența rezultatul, cercetătorii au descoperit un risc crescut seminificativ de infecție pe măsură ce a trecut timpul de la a doua doză.

Medicul Adrian Marinescu este optimist: „Anul 2022 va fi unul al echilibrului în ce priveşte pandemia. Evident că virusul începe la un moment dat să piardă din intensitate”

Comparativ cu primele 90 de zile de la administrarea dozei a doua, riscul de infectare la toate categoriile de vârstă a crescut de 2,37 de ori după 90-119 zile; de 2,66 de ori după 120-149 de zile; de 2,82 de ori după 150-179 de zile și de 2,82 de ori după 180 de zile sau mai mult.

Cercetătorii recunosc că interpretarea studiului lor este limitată de diverși factori precum dimensiunile casei în care trăiesc persoanele pe care a fost efectuat studiul, densitatea populației sau tulpina virusului.

Totuși, ei sunt de părere că datele obținute sunt complete, astfel au concluzionat că indivizii care au fost vaccinați cu două doze din vaccinul Pfizer-BioNTech sunt mai expuși cu trecerea timpului, iar riscul de infectare crește progresiv în comparație cu primele 90 de zile de la administrarea dozei a doua.

Citește și…

ULTIMA ORA! Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut chiar ACUM…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV