Casa lui Benone Sinulescu de la Siriu va fi transformată în muzeu. GALERIE FOTO

Casa lui Benone Sinulescu de la Siriu va fi transformată în muzeu. GALERIE FOTO

Casa lui Benone Sinulescu de la Siriu, judeţul Buzău, va deveni muzeu. A fost locul în care a văzut lumina zilei, în care a făcut primii paşi şi de unde avea cele mai multe amintiri. Gospodăria în care a copilărit îi era loc sacru şi revenea pe meleagurile natale ori de câte ori avea ocazia.

După dispariţia părinţilor lui, casa a rămas în grija unor veri de suflet, care îl întâmpinau cu mare dragoste pe arist atunci când revenea în locul de baştină. Deşi stă de mulţi ani nelocuită, casa a fost menţinută într-o stare exemplară, curăţenia şi conservarea mobilierului fiind aspecte pe care rudele artistului le-au îndeplinit cu sfinţenie.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Tendinţe de modă la rochii în 2021, pentru ţinute casual, …Ce banc i-a spus Mitică Dragomir lui Ceaușescu. Reacţia Elenei …

Citeste si Ce pensie avea Benone Sinulescu. Artistul primea şi indemnizație de merit: „Cu acești bani a trăit în ultimii ani!”

”Când ajungea în Siriu, venea la casa părintească. Stăteam la discuţii şi depănam amintiri despre părinţi. Se ducea la cimitir, aprindea lumânări la mormintele părinţilor, după care pleca cu ochii în lacrimi că părăseşte Siriul”, povesteşte Gheorghe Piruşcă, vărul interpretului, pentru Adevărul.

Ce amintiri păstrează casa lui Benone Sinulescu de la Siriu

Casa de la Siriu are trei camere, în care obiectele de decor au acelaşi amplasament pe care l-a ales, cu ani în urmă, Benone Sinulescu. O parte din piesele de mobilier şi mai multe tablouri au fost luate de Benone Sinulescu la Arad, acolo unde locuia în ultima vreme. În ultimii ani, artistul se retrăsese în comuna arădeană Bârzava, de unde provine soţia lui, Elena.

Citeste si Cum arată casa de la Siriu a lui Benone Sinulescu. Artistul s-a stins cu regretul că nu a apucat să-şi viziteze pentru ultima dată casa în care a copilărit

În casa copilăriei au mai rămas, printre multe lucruri care atrag atenţia vizitatorilor, un pick-up vechi alături de care se află numeroase discuri de vinil, zeci de fotografii care îl surprind pe Benone Sinulescu alături de părinţi şi prieteni. Cele mai multe dintre fotografii îl înfăţişează pe artist alături de mama sa. De asemenea, la loc de cinste se află fotografia Nadiei Comăneci, care are şi un autograf: ”Lui Benone de la Nadia Comăneci, 9.IX.1977”.

Citește și…

ULTIMA ORA! Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut chiar ACUM…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV