Deputat arestat de poliţie, pentru că a iniţiat o campanie anti-vaccinare. Se întâmplă într-o ţară membră a Uniunii Europene VIDEO

Deputat arestat de poliţie, pentru că a iniţiat o campanie anti-vaccinare. Se întâmplă într-o ţară membră a Uniunii Europene VIDEO

Deputatul arestat, Aldis Gobzems, îşi propusese să parcurgă Letonia într-un autobuz de propagandă anti-vaccinistă cu mesaje care să îndemne la interzicerea oricărei vaccinări obligatorii, dar şi cu mesaje împotriva premierului Krisjanis Karins şi preşedintelui Egils Levits.

Deputatul a fost reţinut luni de poliţie la o benzinărie în oraşul Tukums. Imagini distribuite pe reţelele de socializare îl arată cum este urcat încătuşat într-o dubă a poliţiei, în timp ce un mic grup de susţinători ai săi protestează.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Prăbuşirea criptomonedelor, zile negre pentru Bitcoin şi Ether. …Anthony Fauci dezvăluie primele rezultate ale analizei variantei …

El fusese deja exclus de la lucrările parlamentului după ce a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare.

Citeşte şi Gest extrem al unui șofer de autobuz din Iași. A lipit mesaje antivaccinare pe mașina de transport public: Nu sunt cobaii voștri!

Printre acţiunile sale cele mai controversate s-a evidenţiat publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului. Aldis Gobzems a dorit astfel să protesteze împotriva certificatului de vaccinare, obligatoriu în Letonia pentru accesul în marile centre comerciale, în cinematografe, teatre sau la evenimente publice.

Deputatul leton a convocat până în prezent mai multe manifestaţii anti-vaccinare, la unele participând mii de persoane, într-o ţară ce numără mai puţin de două milioane de locuitori. Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie, pentru aceasta el îndemnându-şi simpatizanţii să ridice o tabără în apropierea palatului prezidenţial din capitala Riga.

Citeşte şi EXCLUSIV | Diana Şoşoacă, plângere penală împotriva preşedintelui CSM. „A instigat procurorul general să facă un dosar la comandă împotriva mea”

Aldis Gobzems, de profesie avocat, a căpătat notorietate după ce a reprezentat la proces familiile victimelor prăbuşirii plafonului unui supermarket în noiembrie 2013, accident soldat cu 54 de morţi.

El a intrat în 2018 în partidul conservator KPV, creat în 2016 şi care o perioadă a susţinut guvernul, dar care în final s-a destrămat din cauza unor conflicte interne.

Citește și…

ULTIMA ORA! Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut chiar ACUM…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV