Primul caz pozitiv de COVID, după testele din salivă la elevi. Cîmpeanu: Va face testul PCR pentru confirmarea infectării

Primul caz pozitiv de COVID, după testele din salivă la elevi. Cîmpeanu: Va face testul PCR pentru confirmarea infectării

Prima zi de testare din salivă pentru depistarea COVID-19 în rândul elevilor a adus şi primul caz de infectare cu virusul SARS-COV 2. Este vorba despre un elev de la Liceul I. L. Caragiale din Bucureşti, primul copil depistat pozitiv în urma efectuării testului din salivă la şcoală. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu noul coronavirus.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sondaj IRES: Aproape 60% dintre părinții cu copii între 5 …Testarea elevilor pentru COVID, amânată pentru luni. Ghid pentru …

”Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv de COVID, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru infirmarea sau confirmarea acestei situaţii”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Parlament.

Citeşte şi: EXCLUSIV Cătălin Botezatu, reacţie explozivă în scandalul licitației testelor din salivă aduse în școli

Ministrul Educaţiei a precizat că testarea obligatorie, că mizează pe buna credinţă a părinţilor, în cazul în care aceste teste sunt realizate la domiciliu.

”Mizăm pe responsabilitatea părinţilor, pe responsabilitatea profesorilor, şi sunt convins că au înţeles, marea majoritate a lor, că este important să raporteze corect şi în timp rezultatul acestor teste, în cazul în care sunt pozitive”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Bătaie de joc cu distribuirea testelor de salivă „la pachet” în şcoli: „În curte se împărţeau teste din mână în mână puse în șervețele, în buzunare”. Cîmpeanu: Durează un minut asamblarea a două teste

Speculă cu teste de salivă destinate elevilor. Un kit se vinde pe internet şi cu 50 lei

Astăzi a început testarea elevilor pentru COVID-19. Doar că nu toţi părinţii sunt de acord cu testarea. Mai mult, unii s-au gândit să facă un ban de pe urma lor, dacă tot le-au primit gratis de la stat, şi le-au scos la vânzare pe internet.

Pe site-uri de vânzări au apărut deja anunțuri de comercializare a kiturilor cu teste din salivă pentru depistarea COVID-19.

Citește și…

ULTIMA ORA! Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut chiar ACUM…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV