A apărut deja tratamentul împotriva tulpinii Omicron

A apărut deja tratamentul împotriva tulpinii Omicron

Tratamentul cu sotrovimab este eficient împotriva mutaţiilor variantei Omicron, susţine compania Glaxo Smith Kline, care a dezvoltat tratamentul în colaborare cu VIR Biotechnology. Datele, care nu au fost încă publicate într-o revistă medicală, arată că sotrovimab este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutaţii identificate până în prezent în proteina spike, a precizat GSK într-un comunicat, conform Reuters.

Primele semne ale infectării cu tulpina Omicron. Adrian Streinu-Cercel: „Dureri în gât, asemănătoare celor determinate de angină sau de faringită”

Săptămâna trecută, alte date preclinice au arătat că medicamentul a funcţionat împotriva mutaţiilor cheie ale variantei Omicron.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Bilanţ coronavirus 7 decembrie 2021: 1400 de cazuri noi şi …Un român anti-vaccinist convins şi care a protestat împotriva …

Sotrovimab a fost conceput pentru a se lipi de proteina Spike de la suprafaţa noului coronavirus, însă oamenii de ştiinţă au descoperit că varianta Omicron prezintă un număr neobişnuit de mare de mutaţii la nivelul acestei proteine.

„Aceste date preclinice demonstrează potenţialul anticorpului nostru monoclonal împotriva celei mai recente variante, Omicron, plus toate celelalte variante îngrijorătoare definite până în prezent de OMS”, a declarat Hal Barron, director ştiinţific al GSK.

Anthony Fauci dezvăluie primele rezultate ale analizei variantei Omicron. „Testele preliminare sunt încurajatoare”

Agenţia de reglementare a medicamentelor şi a produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a autorizat deja sotrovimab pentru persoanele cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 şi care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme severe ale acestei boli.

Citește și…

ULTIMA ORA! Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut chiar ACUM…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV