AUR a depus plângere penală privind testele de salivă din şcoli. Sunt acuzaţii de zădărnicire a combaterii bolilor

AUR a depus plângere penală privind testele de salivă din şcoli. Sunt acuzaţii de zădărnicire a combaterii bolilor

AUR a depus plângere penală privind testele de salivă din şcoli. În calitate de profesor, Rodica Boancă a criticat faptul că testele nu au fost ambalate individual, iar cadrele didactice au fost nevoite să pună cap la cap toate componentele.

Citeşte şi: 86 de elevi, depistaţi pozitiv cu COVID-19 la testele din salivă de luniAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Ministrul Florin Roman spune că a primit ameninţări după …Şedinţă de urgenţă a coaliţiei de guvernare pe tema pensiilor …

AUR a depus plângere penală privind testele de salivă din şcoli. Ce contestă senatoarea Rodica Boancă

„Mă revoltă această situație în calitate de profesor, în primul rând. Părinții nu au putut achiziționa testele rapide din farmacii, ci ele au fost transportate în școli vrac, nefiind ambalate individual. Pe cale de consecință, profesorii au fost însărcinați să asambleze ei toate componentele. Mai mult, în unele școli au fost și părinți voluntari care au ajutat la acest demers.

Având în vedere faptul că testele pe care le primesc elevii și pe care trebuie să le facă de două ori pe săptămână, în zilele de luni și de joi, sunt trecute prin mâinile mai multor persoane, respectiv puse în punguțe pentru fiecare copil în parte și, apoi, distribuite pentru fiecare clasă de către diriginți/învățători/educatori, consider că acest proces reprezintă un real risc de contaminare a elevilor și, mai departe, a familiilor acestora.

De asemenea, întrucât există și posibilitatea testării în școli de către personal nespecializat, pe lângă transmiterea virusului SARS-CoV-2, există un real risc de transmitere și a altor boli care pot fi declanșate prin manipularea greșită și imprudentă a acestor teste făcute copiilor pe cale orală. În consecință, în măsura în care chiar și o singură persoană care intră în contact cu multe teste, din cauza modului în care acestea sunt distribuite, ar fi purtătoare a virusului, există riscul ca virusul să se răspândească la un număr foarte mare de persoane”, a declarat senatoarea Rodica Boancă.

Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția că introducerea obligativității testelor rapide în școli încalcă, pe lângă alte drepturi și libertăți, și art. 13 din Legea nr. 46/2003. Cu toate acestea, atât elevii cât și părinții sunt încunoștințați de cadrele didactice cu privire la faptul că, în cazul în care copiii nu se vor testa în zilele de luni și joi, astfel cum s-a stabilit, aceștia nu vor mai putea fi primiți în școli, fiindu-le încălcat astfel și dreptul la educație.

Citeşte şi: Valul cinci se apropie de graniţele României. Ungaria a raportat cel mai mare număr de morţi de Covid, din ultimele opt luni

Citește și…

ULTIMA ORA! Certificatul verde este obligatoriu de azi! Se cere în autobuz şi metrou. Iată unde s-a luat această decizie…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV