Diferențele surprinzătoare dintre mandarine și clementine. Cum recunoști „mineolele” și care este proveniența lor

Diferențele surprinzătoare dintre mandarine și clementine. Cum recunoști „mineolele” și care este proveniența lor

Mandarinele și clementinele sunt două dintre fructele exotice extrem de apreciate de români, mai ales pentru gustul dulce acrișor și extrem de aromat. Multe persoane totuși nu știu care sunt diferențele dintre aceste două soiuri de citrice.

În general mulți preferă mandarinele sau clementinele în locul portocalelor pentru că sunt mai mici și mai ușor de curățat, dar și pentru că sunt mai dulci. De asemenea mai există un soi de citrice, extrem de asemănător, ce poartă denumirea de mineole.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Fructul-minune care ajută la slăbit și vindecă mai multe …Iată cine e presupusul amant al Irinei Tănase. Bărbatul care …

Mandarinele sunt originare din China, țara cu cea mai mare producție din acest fruct exotic. China produce în medie pe an 12 milioane de tone de mandarine. Deși asiaticii cultivă de sute de ani mandarinele, abia în secolul XIX acestea au fost introduse și în Europa.

Mandarine spălate cu detergent de vase de românii care muncesc în Italia: „Ia uitați ce cumpărăm noi din piață”

Clementinele au o poveste destul de interesantă. Aceste citrice au fost inițial cultivate în Algeria de către un călugăr pe nume Clement, care a plantat primele răsaduri chiar în grădina sa.

Călugarul a obținut clementinele după ce a polenizat mandarinul cu polen florilor de la portocalii mai dulci. Clementinele sunt mai mici și mai dulci decât mandarinele, dar mai puțin aromate.

Mineolele sau minolele, o combinație inedită dintre mandarine și grepfrut

Minolele sunt o ciudățenie delicioasă și reprezintă o încrucișare între grepfrut și mandarine, iar cei care s-au bucurat pentru prima dată de aceste fructe sunt cei din statul Florida, în 1931. Fructele poartă denumirea inițială de Minneola tangelo după orașul Minneola din Florida.

Mineolele, deși mult mai acrișoare, au devenit foarte repede populare, pentru că au mult mai puțini sâmburi decât „suratele” lor, mandarinele. Minolele sunt la fel de bogate în vitamine și antioxidanți ca și celelalte citrice.

Tot ce trebuie să știi despre fructele care ajută la scăderea colesterolului. „Sănătatea din cămara” românilor

Mandarinele sunt recunoscute ca fiind mai dulci decât portocalele și conțin 10 grame de carbohidrați pentru un singur fruct și 47 de calorii. Au proprietăți benefice pentru organism, fiind bogate în antioxidanți și vitamina C fapt ce le face extrem de potrivite în curele de slăbit sau pentru stimularea imunității.

Clementinele, deși mai dulci decât mandarinele, conțin mai puține calorii, doar 35 de calorii, au mai puțini sâmburi decât mandarinele și se decojesc mai ușor.

Atât mandarinele cât și surioarele mai mici, cum sunt clementinele și minolele, conțin cantitți importante de minerale benefice pentru organism cum ar fi potasiul, calciul și fosforul.

 

 

 

Citește și…

ULTIMA ORA! Certificatul verde este obligatoriu de azi! Se cere în autobuz şi metrou. Iată unde s-a luat această decizie…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV