Fostul adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, condamnat definitiv de ÎCCJ pentru delapidare

Fostul adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, condamnat definitiv de ÎCCJ pentru delapidare

Instanţa supremă a respins apelul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti şi a menţinut condamnarea cu suspendare aplicată generalului de Curtea Militară de Apel în luna septembrie 2021.

Potrivit soluţiei primei instanţe, generalul va sta 2 ani şi 6 luni sub supravegherea Serviciul de Probaţiune Ilfov, perioadă în care trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare la Primăria comunei Cornetu sau Şcoala Gimnazială nr. 1 Cornetu.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Klaus Iohannis: Misiunea justiţiei de a se asigura că restrângerea …Klaus Iohannis, la prezentarea bilanţului CSM: „Anomalii …

Iulian Cristian Gherghe a fost trimis în judecată în iunie 2021 de Parchetul General, fiind acuzat că, la data de 27 noiembrie 2018, când avea calitatea de locţiitor al şefului DGIA, şi-a însuşit, fără drept, suma de 179.470 dolari din fondurile ce aparţin acestei structuri militare, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri oficiale. Banii au fost folosiţi pentru a cumpăra o casă.

Citeşte şi: ÎCCJ a decis reabilitarea judecătorească a lui Adrian Năstase. Decizia nu este definitivă

Procurorii precizează faptul că prejudiciul a fost achitat în întregime în cursul urmăririi de către general, prin restituirea sumei sustrase.

Scandalul de corupție din spionajul armatei a apărut când ministru al Apărării era Nicolae Ciucă, actualmente premier. Ciucă a relatat la TVR 1, în aprilie 2021, că în momentul în care i s-a raportat cazul, „decizia a fost direct la Parchet, motiv pentru care s-a făcut sesizarea la Parchetul Militar şi sunt în derulare procedurile în conformitate cu legea”.

„Din momentul în care directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei a identificat această posibilă infracţiune, nu am tolerat absolut nimic, a fost o singură decizie – luaţi măsurile necesare, astfel încât să procedăm în conformitate”, a spus Nicolae Ciucă la TVR, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat de ÎCCJ în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu

Citește și…

Anunț de ultimă oră. Armata obligatorie în România:

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV