Rareş Bogdan aruncă bomba după şedinţa coaliţiei. Ce se întâmplă cu pensiile şi salariile

Rareş Bogdan aruncă bomba după şedinţa coaliţiei. Ce se întâmplă cu pensiile şi salariile

Rareş Bogdan a explicat că în şedinţa coaliţiei au fost discutat măsurile care vizează în special salariile și pensiile.

„Când deja ai un Guvern care urmează să intre complet, și cu secretari de stat, șefi de companii, șefi de agenții, în pâine, e absolut normal să ai mult de discutat, mai ales că sunt două viziuni, sunt două ideologii care trebuie compatibilizate.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu Ciucă, Ciolacu și …Klaus Iohannis: „Doar prin vaccinare vom putea pune capăt …

Un proiect pentru România extrem de important, un PNRR care are nu jaloanele din 2004-2005, nu stegulețe, dar are niște condiționalități extrem de clare. Sperăm să putem aduce primii bani pe casele de marcat, (…) de asemenea pe A3, Autostrada Transilvania, acolo avem facturi de vreo 600 de milioane, să reușim să tragem 130 de milioane din cei 1,8 miliarde care au ajuns deja. Acestea sunt prioritățile, deci practic programul plus măsurile legate de salarii, de pensii în special, cei 10% acordați pentru pensii, respectiv 25% pentru pensia minimă de 800 de lei, ajutorul pentru persoanele cu dizabilități (…)”, a explicat europarlamentarul Rareş Bogdan, conform B1.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu Ciucă, Ciolacu și Florin Cîțu. Ar exista neînțelegeri pe Buget!

Coaliția a discutat și despre necesarul de bani pentru măsurile  și despre partea de investiții în 2022.

„Gândiți-vă că pe măsurile inițiale erau necesare 26 de miliarde necesari pentru anul viitor, pe cele acceptate sunt 13,4 miliarde, urmează ca Adrian Câciu să găsească formula pentru a acoperi acești bani. Inițial pe prima formulă, cu creștere de 7%, erau undeva la 8 miliarde, deci trebuie găsită această diferență, dar se va găsi din încasări. Am discutat de Radarul mărfurilor, de modalitatea în care la vamă se va reuși să se fiscalizeze absolut tot la intrarea în țară. Am discutat despre partea de investiții, prioritizarea pe investițiile din infrastructură”, a adăugat Rareș Bogdan.

De asemenea, liderii PSD, PNL şi UDMR a discutat despre numirea prefecţilor.

„Am discutat o primă schemă, sunt două variante de lucru pe prefecți, respectiv aici încă nu am ajuns la o concluzie dacă vom merge pe ideea că acolo unde există președinți de consilii județene celălalt partid să dea prefectul. Noi avem 17 președinți de consilii județene, majoritatea grupați în Transilvania, Bucovina, Banat și două județe pe Dunăre, plus Constanța. Cei din PSD au 21 de prefecți, restul fiind UDMR, aceștia sunt în Moldova și sud, Valahia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia”, a mai afirmat eurodeputatul, conform sursei citate.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Creşterea pensiilor în 2022, subiectul intens negociat de PNL şi PSD. Alina Gorghiu: „Ne dorim ca acest lucru să fie realizat”

 

Citește și…

ULTIMA ORA! Certificatul verde este obligatoriu de azi! Se cere în autobuz şi metrou. Iată unde s-a luat această decizie…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV