Salariul minim în România ar putea ajunge la 3.500 de lei. Condiţia pusă de UE ca majorarea să fie posibilă

Salariul minim în România ar putea ajunge la 3.500 de lei. Condiţia pusă de UE ca majorarea să fie posibilă

Astfel, salariul minim în România ar putea ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica, pentru calcularea acestuia, indicatorul de minimum 60% din salariul mediu brut al fiecărui stat membru al UE.

„Studiile arată că sunt 450 de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene, din care 25 de milioane sunt la limita sărăciei, iar cei mai mulţi sunt în Europa Centrală şi de Est. Sunt oameni care muncesc mai mult de opt ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, deci ar trebui ca din acest salariu să-şi poată asigura traiul de zi cu zi. Tocmai de aceea a fost demarată această dezbatere.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Rareş Bogdan aruncă bomba după şedinţa coaliţiei. Ce se …Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu Ciucă, Ciolacu și …

Până la votul din Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European (din 11 noiembrie, n.r.) au avut loc 45 de runde de negocieri şi s-a ajuns la un indicator acceptat de toate statele membre: salariul minim să fie de cel puţin 60% din salariul mediu brut al fiecărei ţări membre. În ceea ce priveşte sumele, la ora actuală salariul mediu brut în România este undeva la 5.300 de lei, iar 60% ar însemna circa 3.500 de lei, ceea ce ar ajuta foarte mulţi oameni să-şi asigure un trai decent. Se vorbeşte, de fapt, despre un salariu corect, echitabil, care să ajute oamenii să-şi asigure măcar cele necesare (…) Deci, această directivă a salariului minim, deşi va fi o povară pentru statele sărace şi guvernele lor, va accelera reducerea disparităţilor sociale”, a declarat Corina Creţu (foto), pentru Agerpres.

De la 1 ianuarie 2021, salariul minim în România este de 2.300 lei brut şi, după aplicarea tuturor taxelor, ajunge la 1.386 lei „în mână”

Citeşte şi: Corina Creţu acuză guvernul că nu face nimic pentru banii europeni: România nu a depus niciun proiect pentru a accesa fondurile de coeziune

Reacţia europarlamentarului Corina Creţu vine în contextul în care miniştrii cu atribuţii în domeniul ocupării forţei de muncă şi al afacerilor sociale din cadrul UE reuniţi în Consiliu, luni, la Bruxelles au ajuns la un acord asupra mandatului de negociere cu privire la o propunere a Comisiei Europene de legiferare a unor salarii minime adecvate în Uniune.

Astfel, pot începe acum negocierile dintre Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene şi Comisia Europeană pentru a conveni un text final.

Potrivit sursei citate, comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European (EMPL) a votat în data de 11 noiembrie raportul asupra propunerii de Directivă privind salariile minime adecvate, proiectul fiind aprobat în cadrul sesiunii PE din 22-25 noiembrie, de la Strasbourg.

Citeşte şi: Rareş Bogdan aruncă bomba după şedinţa coaliţiei. Ce se întâmplă cu pensiile şi salariile

Citește și…

ULTIMA ORA! Certificatul verde este obligatoriu de azi! Se cere în autobuz şi metrou. Iată unde s-a luat această decizie…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV