Subvențiile noi pentru fermieri. Câţi bani vor primi de la stat cei care cresc oi şi capre

Subvențiile noi pentru fermieri. Câţi bani vor primi de la stat cei care cresc oi şi capre

Subvențiile noi pentru fermieri. La fel ca și fermierii din sectorul bovinelor, crescătorii de oi și capre vor beneficia în perioada 2023-2027 de plata sprijinului cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) pentru animalele pe care le dețin.

Potrivit unui document publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, crescătorii de ovine și caprine ar urma să primească subvenţii de 13,7 euro/cap de animal.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Prime de Crăciun 2021. Veşti bune pentru angajaţi, cine încasează …FMI avertizează: economia mondială ar putea avea o scădere …

Ministerul Agriculturii estimează că în jur de 4.000.000 de animale vor intra la plata acestui sprijin, astfel că suma totală necesară pentru plata SCZ la oi și capre ar fi de 54,8 milioane de euro, scrie agro-tv.ro.

Citeşte şi: Ministrul Economiei: Am deblocat bugetele operatorilor din industria de apărare. Pană la sfârşitul anului, oamenii îşi vor primi banii de salarii

Anunțul ministrului Agriculturii despre lovitura cruntă care îi îngroapă pe fermierii din România

„Am analizat cu atenție comunicatul primit de la Azomureș și încerc să extrag din el acele zone care vizează activitatea mea la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în sensul în care trebuie să identificăm acele soluții viabile pentru fermierii din România. Din păcate, cealaltă componentă pe care cei de la Azomureș o identifică nu intră ăn competența Ministerului Agriculturii.

La nivel guvernamental, trebuie să intervenim și să încercăm să identificăm acele soluții care să facă posibilă repornirea și realuarea activității de către cei de la Azomureș, pentru că ceea ce ei au prezentat a fost faptul că exista o lipsă a gazului pe piața din România, disponibil de gaz pe care l-au solicitat către 17 furnizori.  Am primit un răspuns doar de la doi furnizori care le-au explicat ca eu le pot asigura doar jumătatea de cantități de gaz.

De cealaltă parte, vedem testul certificatelor verzi care, la nivel european, a explodat. Ne uităm la nivelul anului 2013, când erau 9 euro, acum au ajuns la 70 de euro și se preconizează că vor crește în continuare. Toate aceste efecte au condus la această decizie pe care conducerea unității de producție a îngrășămintor a luat-o.

Acum, Azomureș produce cam 50% din necesarul de îngrășăminte din România și trebuie să intervenim rapid pentru a asigura fermierilor posibilitatea de a menține producțiile agricole la nivelul anului 2021 măcar. Pe piață există în continuare cerere, chiar dacă prețurile sunt mari, asta arată apetența fermierilor români și deschiderea pentru e menține producțiile ridicate, iar de cealaltă parte, trebuie să îi sprijinim și să avem în vedere faptul că cantitatea de cereale în România îi vizează pe toți. siguranța alimentară a tuturor este prioritară”, a precizat ministrul Agriculturii, la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Creşteri salariale 2022. Cine va primi mai mulţi bani de anul viitor

Citește și…

ULTIMA ORA! Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut chiar ACUM…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV