Ţara care îşi schimbă zilele de weekend şi scurtează săptămâna de lucru

Ţara care îşi schimbă zilele de weekend şi scurtează săptămâna de lucru

Emiratele arabe îşi schimbă zilele de weekend. Este un pas important, având în vedere că este o țară musulmană, iar vineri este zi sfântă pentru credincioșii Islamului.

Citeşte şi: S-a aflat unde a fugit preşedintele Afganistanului. El a fost primit din motive considerate umanitare pe teritoriul unui stat arabAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Restricţii de Sărbători: Măsuri dure aplicate românilor …Atac aerian, bombele au lovit portul Latakia VIDEO

Emiratele arabe îşi schimbă zilele de weekend

Săptămâna de lucru va fi mai scurtă, de patru zile și jumătate – de luni până joi și încă jumătate de zi vineri, până la prânz.

Schimbările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie în sectorul public, inclusiv în școli, și este de așteptat ca și restul țării să urmeze acest exemplu.

#UAE announces today that it will transition to a four and a half day working week, with Friday afternoon, Saturday and Sunday forming the new weekend.

All Federal government departments will move to the new weekend from January 1, 2022. pic.twitter.com/tQoa22pai9

— UAEGOV (@UAEmediaoffice) December 7, 2021

Țara speră că noua săptămână de lucru va ușura tranzacțiile comerciale, financiare și economice cu restul lumii. Totodată, guvernul spune că weekendul puțin mai lung este menit să crească productivitatea și să îmbunătățească echilibrul dintre viața profesională și viața privată, potrivit Digi24.ro.

Prima țară care și-a vaccinat populația cu cel puțin o doză

Emiratele Arabe este prima țară unde toți cetățenii au primit cel puțin prima doză a serului anti-Covid.

Aproape 22 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid au fost administrate, “100% din populaţia eligibilă a primit cel puțin o doză” şi “90,1% a fost vaccinată cu schemă completă”, au adăugat vineri reprezentanţii ministerului Sănătății din Emiratele Arabe.

În Emirate cetățenii sunt eligibili pentru vaccinul anti-Covid începând cu vârsta de trei ani. În Emirate trăiesc proximativ 10 milioane de persoane, printre care se află și mulți emigranți.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, în contextul răspândirii unei noi variante de Sars-Cov-2, provenită din Africa, despre care se crede că este mai contagioasă decât Delta.

Emiratele Arabe Unite precum și alte țări din întreaga lume şi-au închis graniţele pentru călătorii din ţările situate în sudul Africii.

Citește și…

Anunț de ultimă oră. Armata obligatorie în România:

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV