Alimentul minune care ține doctorul departe și îți dă o energie de invidiat. Reduce riscul de infarct și accident cerebral

Alimentul minune care ține doctorul departe și îți dă o energie de invidiat. Reduce riscul de infarct și accident cerebral

Spanacul a fost dintotdeauna considerat un aliment sănătos, datorită vitaminelor și mineralelor conținute de această luegumă cu frunze verzi.

Cercetătorii de la Harvard au făcut o descoperire extrem de interesantă. Aceștia au observat că dintre toate legumele, cele care au frunze verzi, cum ar fi spanacul, salata, varza, oferă și cea mai ridicată protecție împotriva bolilor cronice. Potrivit studiilor consumul unei singure porții de spanac pe zi poate reduce cu până 20% riscul de infarct și accident vascular cerebral.Alte Articole

Ce diagnostic a primit Liviu Vârciu după mai multe zile de …

Cristina Ich dezvăluie marele ei secret. Şi-a schimbat numele …Amna, mărturii zguduitoare despre problemele grave de sănătate: …

Fructul-minune care ajută la slăbit și vindecă mai multe afecțiuni. E pomenit și în Biblie și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Spanacul este o adevărată vedetă a legumelor datorită cantităților considerabile de nutrienți. Conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.

Ajută la prevenirea osteoporozei

Spanacul are calciu, mangan și vitamina K, care sunt importante pentru oasele sănătoase. Corpul reconstruiește constant țesutul osos. Osteoporoza — o afecțiune care afectează sever oasele, motiv pentru care acestea se pot frânge cu ușurință — apare atunci când cantitatea de os nou nu înlocuiește suficient osul care este descompus. Dacă nu obțineți suficient calciu de-a lungul vieții, șansele de a face osteoporoză sunt mai mari.

Sspanacul luptă împotriva anemiei cauzate de deficitul de fier

Spanacul este o sursă importantă de fier, un mineral de care aveți nevoie pentru a ajuta celulele roșii din sânge să transporte oxigen în diferite zone ale corpului. Când organismul are un deficit de fier, se instalează anemia feriprivă. Această afecțiune vă poate face să vă simțiți slăbit, amețit și să aveți dificultăți de respirație.

Întărește sistemul imunitar

Spanacul are vitamine și minerale precum vitamina E și magneziu care vă susțin sistemul imunitar. Acest sistem vă protejează de viruși și bacterii care cauzează boli. De asemenea, vă apără corpul de alte elemente care vă pot dăuna, cum ar fi toxinele.

Supa-minune care încetinește îmbătrânirea. Stopează deteriorarea oaselor și are numeroase beneficii pentru sănătate!Păstrează ochii sănătoși

Luteina și zeaxantina sunt carotenoide din spanac care scad șansele de a avea afecțiuni oculare pe termen lung. De exemplu, ca și vitamina C, îți scad șansele de a face cataractă. De asemenea, obțineți o cantitate importantă de vitamina A din spanac, care ajută la menținerea unor ochi sănătoși.

Susține sănătatea inimii

Spanacul este o sursă de nitrat anorganic, despre care studiile sugerează că poate reduce șansele de a dezvolta boli de inimă. Cercetările arată că poate scădea tensiunea arterială și poate face arterele mai puțin rigide, printre alte beneficii. De asemenea, spanacul are un conținut crescut de potasiu, care contribuie la o funcționare corectă a inimii.

 

 

 

 

Citește și…

S-a aflat! NU, NU Dinca ar fi vinovat de disparitia Alexandrei Macesanu. Avocata Luizei Melencu, acuzații grave…

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV