Filme clasice de Crăciun pe care să nu le ratați sărbătorile acestea

Filme clasice de Crăciun pe care să nu le ratați sărbătorile acestea

Filme clasice de Crăciun.

În caz că vă întrebați care sunt cele mai frumoase filme de Crăciun create vreodată, aveți răspunsul la această întrebare în lista de mai jos:Alte Articole

Despărțirea sfârșitului de an în lumea mondenă din România …

Serialul Familia Adams a făcut-o celebră la vârsta de cinci …Cățelușa Roo, abandonată pentru că s-a născut cu trei picioare, …

It’s a Wonderful Life (O viață minunată)

Filme clasice de Crăciun. Deși e unul dintre filmele clasice vechi, realizat în 1946, în regia lui Frank Capra, „O viață minunată” nu e un film demodat. Din contră. A fost inclus pe lista celor mai bune 100 de filme realizate vreodată, listă făcută de Institutul American de Film. Filmul este considerat ca fiind unul dintre cele mai îndrăgite din cinematografia americană și a devenit o tradiție vizualizarea acestuia în timpul sezonului de Crăciun.

Distribuție: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore.

Home Alone / Singur Acasă 1, 2

„Singur Acasă” e printre cele mai vizionate filme din lume în perioada sărbătorilor de iarnă. Magia Crăciunului parcă nu e la fel fără aceste producții, chiar și acum, la 30 de ani de la apariția primului film.

Primul film, regizat de Chris Columbus, a fost lansat în 1990 și îl are în rol principal pe Macaulay Culkin, în rolul lui Kevin Callister, un copil de 8 ani uitat de părinți acasă, chiar în preajma sărbătorilor. Băiatul trece prin tot felul de peripeții, în timp ce încearcă să-și apere casa de doi hoți.

Singur Acasă 1 a fost nominalizat la două premii Oscar și două Globuri de Aur.

Singur acasă 2 – Pierdut în New York (1992). Familia McCallister se pregătește să plece în vacanța de Crăciun în Florida, iar de această dată Kevin se urcă, din greșeală, în alt avion, în cel care merge la New York.

How the Grinch Stole Christmas (Cum a furat Grinch Crăciunul)

Apărut în anul 2000, filmul e o comedie inspirată dintr-o carte cu imagini pentru copii. Regizat de Ron Howard, produs de Howard și Brian Grazer și avându-l pe Jim Carrey în rolul principal, filmul este prima poveste a lui Dr. Seuss care a fost adaptată într-un film de lung metraj. Cum a furat Grinch Crăciunul este al doilea film de Crăciun din toate timpurile care a reușit încasări de 345.141.403 $, după filmul „Singur acasă”.

Poveste – Toată lumea sărbătorește Crăciunul cu multă fericire și bucurie, cu excepția cinicului și mizantropului Grinch (Jim Carrey), care disprețuiește Crăciunul și pe Whos (locuitorii din Whoville) și decide să strice sărbătoarea. În cele din urmă află că spiritul Crăciunului este mult mai adânc decât niște jucării.

Pe lângă Jim Carrey, filmul îi mai are în distribuție și pe Molly Shannon, Christine Baranski, Taylor Momsen, Jeffrey Tambor, Bill Irwin și Clint Howard.

The Polar Express (Expresul Polar)

Este un alt film fascinant pentru perioada sărbătorilor pe care îl găsiți pe Netlix. Spune povestea unui băiețel care, măcinat de întrebarea „există sau nu Moș Crăciun”, pornește într-o călătorie cu trenul spre Polul Nord, casa lui Moș Crăciun. Aventura care va începe va întrece orice imaginație.

Distribuție: Tom Hanks, Josh Hutcherson, Charles Fleischer, Steven Tyler.

Nightmare before Christmas (Coșmar înainte de Crăciun)

Plecând din orașul Halloween, Regele Dovleac dă, din greșală, peste intrarea în orașul Crăciunului și este atât de impresionat încât hotărăște să-l răpească pe Moș Crăciun și să împartă darurile în locul acestuia. Numai că buna intenție se transformă în coșmar, pentru că, în locul obișnuitelor daruri, copiii primesc păianjeni, gândaci și cranii. Cum se vor rezolva lucrurile?

Au apărut filmele şi serialele de Crăciun. Iată cele mai noi producţii pe care le poţi urmări chiar din noiembrie

Frozen (Regatul de Gheață)

Frozen e filmul de animație produs de Walt Disney în 2013 care a fascinat copiii și adulții din toată lumea. Are la bază basmul scris de Hans Christian Andersen, Crăiasa zăpezilor, și este cel de-al 54-lea lungmetraj de animație produs de studiourile Disney. Lungmetrajul de animație s-a bucurat de un succes răsunător, fiind considerat un fenomen, stabilind noi recorduri absolute, devenind cea mai mare animație a tuturor timpurilor (peste 1,28 miliarde $ încasări), cel mai vizionat film din 2014 și al 5-lea film din istorie (raportat la încasări). Melodia tematică a filmului, „Let It Go”, a strâns peste 2 miliarde de vizionări pe Youtube, devenind, astfel, cel mai vizualizat clip video muzical de animație de pe această platformă. A reușit să ia și două premii Oscar și numeroase alte distincții.

Elsa, recent încoronată, își folosește, în mod accidental, puterea și transformă totul în gheață pentru a-și blestema casa într-o iarnă infinită. Sora ei, Anna, face echipă cu un om de zăpadă și cu renii pentru a schimba condițiile meteorologice.

Edward Scissorhands (Edward Mâini-de-foarfece)

Un film clasic al maestrului Tim Burton. Edward Scissorhands e un basm suburban amplasat într-un decor incredibil de fantezist.

Peg Boggs (Dianne Wiest), o doamnă care vinde din ușă în ușă produse cosmetice, descoperă un experiment pe jumătate terminat – un om-monstru pe nume Edward (Johnny Depp) – al unui savant nebun (magic interpretat de Vincent Price) care trăiește într-un castel abandonat din vecinătate. Savantul a murit înainte de a-i înlocui brațele-forfece ale timidului bărbat cu mâini adevărate. Atunci când Peg încearcă să-l aducă pe Edward în lumea ei suburbană, pentru a locui alături de sceptica ei familie (soțul Alan Arkin și fiica Winona Ryder) și vecinii bârfitori, mâinile sale aparent periculoase – și totuși capabile de a crea lucruri de o frumusețe incredibilă – dau naștere unor situații stranii, amuzante și profund emoționante. Edward sculptează sublim în tufișuri și e un frizer avangardist. Curând însă, meschinăria și răutatea lumii proviniciale americane încep să-i facă probleme suavei creaturi.

Miracle on 34th Street (Miracolul de pe Strada 34)

Miracolul de pe Strada 34 este un film de Crăciun american din 1994, regizat de Les Mayfield. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Richard Attenborough, Mara Wilson, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott și J. T. Walsh. Un avocat și o fetiță trebuie să demonstreze că un bărbat care pretinde că este Moș Crăciun chiar este cel real.

Filme românești de văzut acasă. Sute de lungmetraje pe platformele de streaming

 

Citește și…

S-a aflat! NU, NU Dinca ar fi vinovat de disparitia Alexandrei Macesanu. Avocata Luizei Melencu, acuzații grave…

Vestea tristă a serii. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV