Ministrul Muncii, despre sprijinul financiar oferit pensionarilor: „Va fi acordat o singură dată în luna ianuarie pentru ceea ce s-a întâmplat cu scumpirile din domeniul energiei”

Ministrul Muncii, despre sprijinul financiar oferit pensionarilor: „Va fi acordat o singură dată în luna ianuarie pentru ceea ce s-a întâmplat cu scumpirile din domeniul energiei”

„Nu e nicio indemnizaţie, nici o a 13-a pensie. E gândită ca un scut şi acordată o singură dată în luna ianuarie, exact un sprijin pentru ceea ce s-a întâmplat cu scumpirile din domeniul energiei, mai ales după liberalizare. Acea OUG conţine doar majorarea pensiilor. Aşteptăm discuţia coaliţiei şi cu siguranţă va fi” a declarat Marius Budai.

Marius Buda a mai precizat că nu a fost prezent la ședința de coaliție și că depinde de membrii coaliției să ajungă la o concluzie comună și să ia o decizie.Alte Articole

Vestea tristă a serii. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Marius Budăi: Pensiile și alocațiile vor crește cu 10% din …Prefectul Capitalei va fi numit de PSD. Florin Cîţu prezintă …

Ministrul Muncii a mai vorbit și despre deficitul cu care se confruntă țara noastră și menționat că Guvernul și-a luat la dispoziție 3 luni pentru a rezolva situația.

„Ne luăm la dispoziţie 120 de zile să vedem cum punem împreună procedura de deficit excesiv, condiţionalităţile din PNRR cu stabilirea unui calendar pe cele două legi importante – legea pensiilor şi legea salarizării..

Când vom avea acest calendar, îi vom comunica public. Cu siguranţă că trebuie să continuăm cu majorarea pensiilor.

Acea prevedere cu indexarea cu rata anuală a inflaţiei şi creşterea cu 50%, o creştere reală a salariului mediu brut este prorogată, nu e în vigoare.

Am gândit această majorare şi dacă am fi discutat doar de acel articol cu indexarea, majorarea ar fi fost mai mică. Ar fi fost în jur de 5-6%. Am preferat această majorare de 10%.

Ştim că nu este suficientă. Am şi spus că nu îi îmbogăţeşte pe părinţii şi bunicii noştri peste noapte. E ceea ce s-a putut da acum, urmând să stabilim un calendar” a conchis Marius Budai, ministrul Muncii.

Citește și…

S-a aflat! NU, NU Dinca ar fi vinovat de disparitia Alexandrei Macesanu. Avocata Luizei Melencu, acuzații grave…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV