Studiu despre albatroşi. Experţi au dezvăluit motivul pentru care „divorţează” tot mai des.

Studiu despre albatroşi. Experţi au dezvăluit motivul pentru care „divorţează” tot mai des.

Studiu despre albatroşi. Unii cercetători ai Societăţii Regale au dezvăluit cauza care duce la separare exemplarele, cunoscute dintotdeauna ca fiind monogame, este încălzirea oceanelor.

Citeşte şi: Plantele pe care să nu le ţii în casă dacă ai animale de companieAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Shannen Doherty, motiv de bucurie după ce a fost diagnosticată …Mariana Cojocaru a prezis despărţirea lui Liviu Dragnea: „Irina …

Studiu despre albatroşi

Experţii au studiat 5.500 de perechi reproducătoare de pe New Island, Falkland şi au descoperit o legătură directă între creşterea temperaturii apei şi eşecul reproducerii păsărilor marine, un factor care determină, în general, separarea perechilor de albatroşi.

În mod normal, doar 1-3% dintre animale se despart, dar acum procentul a crescut la 8%. „Divorţul este mai probabil pe măsură ce temperaturile mării cresc”, spune Francesco Ventura, coautor al studiului Royal Society şi cercetător la Universitatea din Lisabona.

„Slujba noastră este să continuăm să investim în cercetarea pe termen lung”, conchide expertul, potrivit Mediafax.ro.

Ţara unde a vaccinat anti-COVID toată populaţia de nurci

Finlanda este prima țară care şi-a început să îşi vaccineze toate exemplarele de nurci din crescătorii împotriva COVID-19, cu un ser experimental.

Finlanda este prima țară din lume care a solicitat crescătorilor de nurci să vaccineze toate exemplarele după ce autorităţile finlandeze au acordat o autorizaţie temporară pentru un vaccin experimental, conform AFP.

Autoritățile au aprobat utilizarea condiţionată a acestui ser în timpul pandemiei în contextul în care nu este disponibil niciun alt vaccin şi ″se acordă până la sfârşitul lunii decembrie, când solicitantul va trebui să furnizeze date noi”, a declarat Liisa Kaartinen, inspector-şef al acestei autorităţi, care controlează activităţile veterinare.

“Am pregătit aproximativ o jumătate de milion de doze, care ar trebui să fie suficiente pentru a vaccina toate animalele de două ori”, a declarat Jussi Peura, director de cercetare la Asociaţia Finlandeză a Crescătorilor de Nurci.

Citește și…

ULTIMA ORA! Certificatul verde este obligatoriu de azi! Se cere în autobuz şi metrou. Iată unde s-a luat această decizie…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV