Berea şi vinurile spumante se scumpesc de la 1 ianuarie. Veşti proaste pentru români

Berea şi vinurile spumante se scumpesc de la 1 ianuarie. Veşti proaste pentru români

Berea şi vinurile spumante se scumpesc de la 1 ianuarie. Nivelul accizelor va creşte anul viitor la aproape toate categoriile de produse. Excepţie vor face ţigările. În acest caz nivelul accizelor rămâne la 563,97 lei pentru 1.000 de bucăţi.

Berea şi vinurile spumante, mai scumpe de la 1 ianuarieAlte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

Produsul ieftin pe care se vor bate toţi românii revine în …DIICOT is investigating AXPO Romania. Prosecutors are investigating …

Acciza la bere va creşte în 2022 la 3,77 lei/hl/1 grad Plato, de la 3,64 lei. De asemenea, bere produsă de producătorii independenţi a căror producţie anuală nu depăşeşte 200.000 hl taxa a fost stabilită la 2,08 lei, în creştere de la 2,01 lei, conform datelor făcute publice de Ministerul Finanţelor.

Citeşte şi Preţul cafelei a atins valori record din ultimii 10 ani. Seceta, războiul şi Omicron pun în pericol producţia şi livrarea ei

De asemenea, acciza la vinurile spumoase va fi de 54,14 lei pe hl de produs, faţă de 52,26 lei, iar la alcoolul etilic produs de micile distilerii – 1.889,44 lei, de la 1.823,96 lei.

La electricitate utilizată în scop comercial noile accize aplicabile de anul viitor vor fi de 2,71 lei//MWh faţă de 2,61 lei în prezent, iar la electricitate utilizată în scop necomercial de 5,42 lei/MWh, faţă de 5,23 lei/MWh.

Şi benzina şi motorina se scumpesc de la 1 ianuarie 2022, în condiţiile în care accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an, conform prevederilor legale.

„Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”, este prevederea din Codul Fiscal care face referire la ajustare.

Citeşte şi INS anunţă o creştere nesperată a PIB-ului, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut

Economistul Adrian Negrescu avertizează că anul 2022 va aduce scumpiri în cascadă, de la utilități la produse alimentare de bază cum ar fi: zahărul, uleiul, pâinea şi carnea de porc.

“2022 va aduce, din păcate, scumpiri în cascadă, de la utilități la produsele alimentare. Zahărul, uleiul, pâinea, carnea de porc sunt doar câteva dintre produsele ale căror prețuri vor fi mai mari decât în 2021.

Peste 80% din ce punem pe masă aducem din import, practic importăm inflație. Incapabili să ne dezvoltăm o ofertă alimentară internă competitivă și imună la crize (vezi cazul din industria cărnii de porc, grav afectată de pesta porcină), suntem victimele de serviciu ale dinamicii prețurilor la nivel internaţional”, a spus consultantul economic, potrivit ziare.com. 

 

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV