Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu: „Tâmpitule, nu te atingi de Steaua”

Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu: „Tâmpitule, nu te atingi de Steaua”

Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu. Rivalitatea Steaua – Dinamo era sfântă în epocă, dar și echipe mici precum Victoria, al cărei președinte era.

Citeşte şi: Dumitru Dragomir, despre marea tragedie din viaţa sa. Cum a murit fiul său: „Noaptea, în somn, i-a venit să vomite… O nenorocire!”Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

CM handbal: România, înfrângere şi cu Suedia, se bate pentru …Cine este iubita lui Max Verstappen, noul campion din Formula …

Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu

Fostul preşedinte LPF a relatat cum a refuzat să trântească un meci pe care copiii dictatorului, Zoe și mai ales Valentin Ceaușescu, susținătorul din umbră al Stelei, nici nu concepeau să-l piardă.

„Zoe era o mare doamnă. Jucam Victoria cu Steaua pe o zăpadă uite așa, pe stadionul Victoria. Mă cheamă Postelnicu (n.r. – Tudor Postelnicu, șeful Securității lui Ceaușescu) seara. Dacă vă atingeți de Steaua vă trimit pe graniță cu rușii.

Tâmpitule, nu te atingi de Steaua, pentru asta te-am angajat la Dinamo! Înainte de meci le spun jucătorilor că le dau primă. Era o tribună mică, Postelnicu și Nuță ascultau tot. Ai mei numai în garduri îi aruncau (n.r. – pe jucătorii de la Steaua). Le-am cam dat la picioare.

La pauză mă cheamă Zoe: Cum îți permiți? O cunoșteam de la Scornicești. I-am zis: „Distinso, m-a chemat Postelnicu aseară”, a relatat Mitică Dragomir, potrivit Evz.ro.

Ce banc i-a spus Mitică Dragomir lui Ceaușescu

Mitică Dragomir a fost unul dintre privilegiaţii care l-au cunoscut personal pe Nicolae Ceauşescu. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a povestit că, la un moment dat, Ceauşescu i-a cerut să-i spună un banc care să-l aibă ca protagonist. Reacţia Elenei Ceauşescu după ce a auzit bancul l-a îngheţat pe Mitică Dragomir, care a crezut că va fi linşat.

„Avea un umor extraordinar. Era un om absolut deosebit, cald, iubitor de oameni. Mi-a spus atunci la masa aia: Să nu faceți prostii că vă desființez. I-am spus un banc. M-a întrebat dacă știu un banc cu Ceaușescu: Știu, tovarășe președinte! 

Uitați, pe o navă s-au întâlnit Hrușciov, Ceaușescu și Kennedy. Și s-au întrebat: care nație e cea mai curajoasă din lume?! Românul a zis a noastră, americanul la fel, rusul că a lor.

Și preşedinţii au spus: John, aruncă-te în ocean cu cuțitul ăsta și scoate 2, 3 rechini! S-a aruncat, a scos 2 rechini, dar fără o mână și fără un picior. Rusul catre Alioșa: ia un cuțitaș mai mic și scoate 3 rechini! S-a aruncat, a ieșit fără picioare, dar cu vreo 4-5 rechini. Nicolae Ceaușescu către Ion: Ioane, ne facem dracu de râs! Aruncă-te și tu, ia ce vrei: baionete, cuțite, puști, aruncă-te și scoate măcar un pește să nu ne facem de râs! E apa rece, bre, nu intru! Ce curajos!

Atunci am simțit că am greșit, că doamna Ceaușescu mi-a zis ceva ce nu am să uit niciodată: „Mă, să fii al morţii de nebun!” Mi-a fost frică, printre puținele dăți. Când am ajuns, i-am spus nevestei: gata, ne curăță! Și nu mi-a făcut nimic!”, a povestit fostul şef al LPF în emisiunea lui Denise Rifai.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Ce malformație secretă și rușinoasă are Andreea Bănică: „Am încercat să le îndrept, dar operația n-a reușit…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV