Cum să alegi cel mai bun șorici. Detaliul pe care să nu-l scăpați din vedere

Cum să alegi cel mai bun șorici. Detaliul pe care să nu-l scăpați din vedere

E greu să găsești un șorici de porc în supermarket care să se apropie de gustul și calitatea celui tradițional, moale și aromat. Prețurile sunt destul de ridicate, ajung între 30 și 80 de lei pe kilogram. Șoriciul pe care îl luăm de la magazin trece prin numeroase procese industriale, e pus în acid lactic ca să se frăgezească, dar dacă nu e opărit nu poate avea gustul acela pe care îl știm cu toții.

Ce face un șorici să aibă gustul acela tradițional?Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

Zanni, de la Kanal D la Antena 1. Roast de excepţie la iUmor: …Anamaria Prodan a pariat şi a pierdut 500.000 de euro pe victoria …

„Un șorici real este cel pârlit cu foc de paie sau cu foc de lemn. Acest lucru se întâmplă în mod normal doar în fermele mici sau gospodării. Se mai practică extrudarea șoriciului ceea ce este cu totul și cu totul altă metoda care face ca șoriciul să fie mai pufos, îi crește volumul”, a spus Ioan Ladoși, președintele asociației crescătorilor de porci, la Kanal D.

De regulă, pentru a obține un șorici gustos el se curăță, în primul rând, de grăsime, iar apoi se taie fâșii și se așază în borcan. Ulterior se toarnă o saramură realizată din apă, 4-5 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi, la un borcan de 800 ml. Compoziția se ține la rece și dacă apa se colorează de la sânge e necesar ca saramura să fie schimbată.

Cei mai mulți gospodari de la țară pun de obicei o pătură peste porc ca șoriciul să se mențină moale. Apoi, e pârlit și peste porc și toarnă apă fierbinte cu sare. Apoi se acoperă cu o pătură groasă ca apa să se infiltreze în șorici și să îl frăgezească.

E obligatoriu ca porcul să fie dezvelit după aproximativ zece minute și să fie frecat cu o perie când devine galben. Șoriciul trebuie frecat cu sare și mălai și curățat cu un cuțit ca să rămână un strat mai fraged. În cele din urmă, se spală cu apă fiartă până se albește.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV