Cum usuci rufele iarna. Trucul genial şi greşeala majoră pe care le facem

Cum usuci rufele iarna. Trucul genial şi greşeala majoră pe care le facem

Rufele nu s eusucă aşa uşor iarna, iar varianta facilă de a le aşeza pe calorifer ne periclitează sănătatea. Evită să usuci rufele în încăperile în care petreci cel mai mult timp, cum ar fi dormitorul, pentru a reduce riscul de umezeală și mucegai. Un suport de uscare montat pe perete este o opțiune bună: nu ocupă spațiu pe podea și îl poți plia.

Alternativ, încearcă o frânghie de rufe retractabilă, care poate fi trasă înapoi și pusă deoparte atunci când nu este folosită.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

Zanni, de la Kanal D la Antena 1. Roast de excepţie la iUmor: …Anamaria Prodan a pariat şi a pierdut 500.000 de euro pe victoria …

Greşeala care te poate costa sănătatea. De ce NU e bine să usuci hainele pe calorifer

Hainele durează mai mult să se usuce în interior și pot capta mirosuri de mucegai enervante, mai ales în camerele mici și în cele cu podea cu covoare.

Nu umple prea mult mașina de spălat. Înghesuirea hainelor va lăsa hainele mai umede la sfârșitul spălării și, în cele din urmă, vor avea nevoie de mai mult timp pentru a se usca.

Stoarce bine rufele și scutură-le bine atunci când le scoți din mașina de spălat pentru a extrage surplusul de apă și umezeală. Atenție, deoarece nu toate materialele (tricotaje și delicatese) pot suporta o centrifugare suplimentară.

Atârnă imediat hainele. Nu le lăsa în mașină sau în coșul de rufe, deoarece acestea pot să miroasă a mucegai și chiar să dezvolte mucegai.

Poziționează rufele lângă o fereastră deschisă sau într-un loc cu o bună circulație a aerului. Evită să suprapui prea multe haine în aceeași parte a uscătorului, deoarece acest lucru poate întârzia procesul de uscare. În schimb, împrăștie hainele în mod egal, la cel puțin un centimetru distanță și întoarce-le după câteva ore pentru a le ajuta să se usuce uniform.

Spală hainele cu un balsam pentru țesături, care previne acumularea de mirosuri de umezeală și oferă o prospețime imbatabilă sau poți face propriul balsam acasă.

Atârnă articolele mai delicate, cum ar fi cămășile, pe umerașe de pe suportul de uscare. Aceasta va asigura uscarea mai multor haine deodată și vor fi mai puțin șifonate. După ce sunt complet uscate, le poți pune direct în dulap.

Nu usca hainele pe calorifer. Acest lucru crește umiditatea din aer, ceea ce poate duce la condiții de umezeală în care sporii de mucegai se dezvoltă – ceea ce reprezintă un risc pentru sănătate. De asemenea, poate crește facturile de energie din cauza creșterii consumului de energie.

Greșeala pe care toate gospodinele o fac. Trebuie să aibă grijă la gătitul cu staniol. Cercetătorii trag semnalul de alarmă!

Asigură-te întotdeauna că hainele sunt bine uscate înainte de a le pune deoparte. Acest lucru va ajuta la prevenirea apariției mucegaiului în zonele cu o circulație slabă a aerului, cum ar fi dulapurile și sertarele – și va ajuta hainele să rămână mai proaspete pentru mai mult timp.

3 lucruri pe care le faci iarna și care îți pot pune plămânii în pericol

1. Uscarea hainelor pe calorifer

Pentru că vremea nu este tocmai prietenoasă în timpul iernii, oamenii obișnuiesc să usuce hainele pe calorifer. Acest lucru duce la creșterea umidității în interiorul locuinței, ceea ce permite dezvoltarea mucegaiului și a fungiilor. Persoanele care suferă de astm pot întâmpina neplăceri și chiar pot suferi crize puternice. În plus, există riscul ca persoanele cu un sistem imunitar slăbit să dezvolte o boală numită aspergiloză, aceasta fiind o reacție declanșată de ciuperca numită Aspegillus. Afecțiunea se manifestă prin tuse, febră, oboseală cronică, scăderea în greutate și starea generală proastă.

În cazul în care hainele nu pot fi uscate afară, se recomandă uscarea acestora într-un spațiu foarte bine ventilat.

2. Folosirea lumânărilor parfumate

Folosite pentru a obține o atmosferă romantică, lumânările parfumate nu sunt privite cu ochi buni de către medici. Acestea elimină în aer compuși organici volatili care pot avea un impact negativ asupra sistemului respirator. Există un risc ridicat în rândul copiilor de a dezvolta astm bronșic, în timp ce în cazul adulților pot să apară boli de inimă. Mai mult, pot să apară inflamații ale nasului, gâtului, dificultăți de respirație, greață, iar în cazuri grave chiar o deteriorare a sistemului nervos central, potrivit dailymail.co.uk.

Atunci când ard, lumânările eliberează în aer formaldehidă, aceasta fiind asociată cu anumite tipuri de cancer.

3. Arderea lemnului

Șemineul este elementul de decor care completează perfect atmosfera caldă din interiorul locuinței. Medicii atrag atenția că arderea lemnului poate cauza probleme de respirație sau le poate agrava pe cele existente prin inflamarea căilor respiratorii.

 

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV