De câţi anticorpi are nevoie o persoană pentru a fi protejată de reinfectare COVID. Explicaţia lui Alexandru Rafila

De câţi anticorpi are nevoie o persoană pentru a fi protejată de reinfectare COVID. Explicaţia lui Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că vaccinarea este în prezent singura soluţie pentru ca oamenii să se protejeze de infecţia cu virusul SARS-COV 2.

„Mulţi oameni din România au făcut o boală, spunem noi, inaparentă, adică nu au avut simptome, nu au ştiut că au trecut prin boală, s-au testat şi nu se vaccinaseră şi au găsit că au anticorpi. Poate că la unii există o imunitate care dă protecţie, la mulţi dintre ei nu există. Nu avem de unde să ştim lucrul ăsta, pentru că toate metodele astea de detecţie a anticorpilor care sunt în momentul de faţă nu sunt standardizate, nu există o limită, adică să spui cine are anticorpi peste limita asta este protejat, cine are mai puţini nu este protejat. Nu există o astfel de referinţă de limită şi nu există nicio metodă standardizată, dar sunt speranţe ca în viitorul nu foarte îndepărtat să avem o astfel de limită şi de test recomandat. Se lucrează la nivelul Uniunii Europene pentru a stabili acest lucru, dar până în momentul acela nu avem soluţia decât vaccinarea”,  a afirmat Alexandru Rafila, la dezbaterea organizată de Agenţia Naţională pentru Romi, potrivit news.ro.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

Valeriu Gheorghiță, despre tulpina Omicron: „Va deveni …O nouă tranşă de vaccin anti-COVID de la AstraZeneca a ajuns …

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiță, despre tulpina Omicron: „Va deveni dominantă cel puţin la nivel european şi în ţara noastră”

Ministrul a explicat că a trecut printr-o boală care „a fost manifestă”, a stat izolat şi a făcut tratament pentru COVID-19, iar ulterior s-a vaccinat şi nu a avut niciun fel de reacţie adversă.

Citeşte şi: Octavian Jurma avertizează că pandemia nu s-a terminat şi critică măsurile de relaxare: „Când toată lumea trage obloanele, noi le deschidem”

„Şi dacă am trecut prin boală şi nu am ştiut sau dacă am trecut prin boală şi am ştiut, recomandarea este: vaccinaţi-vă”, a adăugat Alexandru Rafila.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Ce malformație secretă și rușinoasă are Andreea Bănică: „Am încercat să le îndrept, dar operația n-a reușit…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV