Doi ani de la confirmarea primului caz de COVID-19 în lume. Ioana Mihăilă: „Ne simţim obosiţi şi ne dorim să revenim la normalul de care ne e dor”

Doi ani de la confirmarea primului caz de COVID-19 în lume. Ioana Mihăilă: „Ne simţim obosiţi şi ne dorim să revenim la normalul de care ne e dor”

S-au împlinit doi ani de la confirmarea primului caz de COVID-19 în lume. De atunci, peste 5 milioane de morţi s-au înregistrat la nivel global.

Doi ani de la primul caz confirmat cu COVID-19 în lume. Ioana Mihăilă: Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă cale de a ne proteja de virusAlte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

Noi detalii despre varianta Omicron a coronavirusului. Doza booster …Reţeaua de Solidaritate: „Noi avem senzaţia că în România …

Citeşte şi Octavian Jurma avertizează că pandemia nu s-a terminat şi critică măsurile de relaxare: „Când toată lumea trage obloanele, noi le deschidem”

„Sunt doi ani în care cu toții am suportat restricții, am înfruntat temeri și, din păcate, am deplâns peste 5 milioane de morți la nivel global. După doi ani ne simțim obosiți și ne dorim să revenim la normalul, de care ne e dor. De aceea am o singură o rugăminte: vaccinați-vă. Este cea mai sigură și eficientă cale de a ne proteja de acest virus și de a-i proteja pe cei de lângă noi.

Mulți dintre noi încă sunt nesiguri sau au întrebări legate de vaccin. Sunt oameni cu întrebări absolut normale. Pe cei vaccinați îi rog: stați de vorbă, cu calm, cu aceste persoane. Povestiți-le experiența vaccinării cu înțelegere și respect față de îngrijorările lor. Vaccinarea este și trebuie să fie un gest de convingere. Fără încredere nu vom reuși nimic”,  scris pe Facebook Ioana Mihăilă.

Reamintim că primele cazuri de COVID-19 au apărut oficial în oraşul Wuhan din centrul Chinei. În Europa, primul caz ar fi fost în Spania, pe 12 ianuarie, potrivit estimărilor specialiştilor.

Şi acum, la doi an de la apariţia virusului, rămâne un mister originea sa.

În România, valul 4 al pandemiei pare că se apropie de final. Grupul de Comunicare Strategică anunţă sâmbătă, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat sub 1.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 105 decese, 32 fiind din perioada anterioară. Incidenţa cazurilor în Bucureşti a scăzut la 1.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 11 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 931 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

În data de 11 decembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1489 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 334 în București. La nivelul întregii țări sunt ocupate 712 paturi ATI COVID-19.

Citeşte şi Doza booster a vaccinului Covid oferă protecție de 70-75% împotriva formelor simptomatice provocate de Omicron

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV