Explozie puternică în Liban, sunt mulţi morţi şi răniţi VIDEO

Explozie puternică în Liban, sunt mulţi morţi şi răniţi VIDEO

O explozie puternică a avut loc vineri seară într-o tabără palestiniană din orașul orașul Tyre, în sudul Libanului, la un depozit de arme al grupării teroriste Hamas. Potrivit presei de stat, există mai multe victime.

Explozia a avut loc la depozitul de arme al grupării Hamas din tabăra Burj Al-Shemali, potrivit agenției de stat National News Agency.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

România, singura ţară din Uniunea Europeană care se află …Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, …

Inundaţii devastatoare şi alunecări de teren, în nordul Spaniei. O femeie de 49 de ani a murit în maşină, strivită de un acoperiş

Un judecător a ordonat o anchetă. Imagini video postate pe rețelele sociale arată mai multe flash-uri de lumină pe cerul orașului, urmate de o explozie puternică.

Breaking: Large explosion reported at Burj al-Shamali refugee camp near Tyre, Lebanon. pic.twitter.com/6UxwXR4Epp

— PM Breaking News (@PMBreakingNews) December 10, 2021

Agenția Shehab News Agency, apropiată de gruparea Hamas, citează o sursă palestiniană, potrivit căreia explozia a fost cauzată de aprinderea unor butelii de oxigen folosite pentru tratarea pacienților COVID, scrie Reuters.

Zona a fost evacuată, iar la fața locului au fost trimise echipe de salvare.

Mai multe facțiuni palestiniene, printre care Hamas și Fatah, dețin controlul în peste zece tabere palestiniene din Liban, iar autoritățile libaneze nu pătrund în aceste zone.

The explosion in a southern Lebanon is massive as you may see and I saw rumors circulated that there are multiple casualties among local Palestinians who lived nearby the place (some claim it was under the mosque) where Hamas stored their military arsenal pic.twitter.com/7xdQirdu8L

— Michael Elgort 🤍❤️🤍 ✡️ (@just_whatever) December 10, 2021

Rapoartele au spus că un incendiu flăcările au cuprins și o cisternă cu motorină, iar apoi s-au extins la o moschee din apropiere controlată de Hamas, scrie Times of Israel.

Programul nuclear iranian: SUA şi Israel discută despre exerciţii militare comune

SUA şi Israelul au discutat joi, la Pentagon, despre exerciţii militare comune menite să contracareze ambiţiile nucleare ale Teheranului, în timp ce dificilele negocieri asupra programului nuclear iranian sunt reluate la Viena, informează AFP.

„Sunt profund îngrijorat de acţiunile guvernului iranian în domeniul nuclear în ultimele luni, de provocările sale permanente şi lipsa sa de angajament politic”, a declarat ministrul american al apărării Lloyd Austin, primindu-l pe omologul său israelian Benny Gantz.

Avion aterizat de URGENȚĂ! Un pasager a agresat doi membri ai echipajului de zbor

Preşedintele Joe Biden „a anunţat în mod clar că dacă politica va eşua, noi suntem gata să ne întoarcem spre alte opţiuni”, a adăugat el.

Ministrul american nu a precizat opţiunile luate în calcul, însă a evocat un recent exerciţiu comun desfăşurat în Marea Roşie de SUA, Israel, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain. „Vom continua să dezvoltăm această arhitectură regională de securitate, prin intermediul unei cooperări militare de formare şi a unor exerciţii comune”, a spus Lloyd Austin.

La rândul său, Gantz a declarat că a venit să „aprofundeze dialogul şi cooperarea (israeliano-americană) faţă de Iran, în special pregătirea militară comună, pentru a contra Iranul şi a pune capăt agresiunii sale în regiune şi aspiraţiilor sale nucleare”. „Am încredere totală în angajamentul administraţiei americane (…) de a împiedica Iranul să obţină arme nucleare”, a adăugat el.

Negociatorii asupra programului nuclear iranian s-au reunit joi la Viena, „decişi să lucreze din greu” pentru a salva acordul din 2015, după avertismentele lansate săptămâna trecută Teheranului de către europeni şi americani.

Iranul şi-a accelerat în ultimele luni programul său nuclear, restrângând accesul pentru inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

Discuţiile de la Viena vizează resuscitarea acordului menit să împiedice Republica Islamică să se doteze cu arme nucleare şi devenit muribund în urma retragerii unilaterale a SUA, în urmă cu trei ani, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump. Drept ripostă, Teheranul a renunţat la majoritatea restricţiilor impuse programului său nuclear.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV