Fostul rugbist Petre Florescu, campion naţional şi câştigător al Cupei Europei, a murit

Fostul rugbist Petre Florescu, campion naţional şi câştigător al Cupei Europei, a murit

Fostului mare rugbist Petre Florescu, campion naţional şi câştigător al Cupei Europei cu Dinamo în 1967, decedat la vârsta de 76 de ani, a anunţat Clubul Sportiv Dinamo.

Petre Florescu s-a născut la 22 iunie 1945, în comuna Valea Ciorii, judeţul Ialomiţa. A început să joace rugby din anul 1960 la echipa Vulcan Bucureşti. Apoi, a evoluat ca senior la Progresul (1962), Dinamo (1965), Rulmentul Bârlad (1966), Dinamo (1967-1969), Ştiinţa Timişoara şi Farul Constanţa (1974).

Pele, spitalizat din nou. Marele fotbalist este tratat de medici pentru o tumoare la colon

S-a specializat pe postul de mijlocaş de grămadă şi a avut onoarea de a lucra cu antrenori de mare valoare precum Constantin (Telu) Diamandi, Eduard Denischi şi Dumitru (Titi) Ionescu (Crapu).Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

Rugbistul Harry Potter, legitimat la Leicester, a căzut într-o …FORMULA 1: Verstappen este noul campion mondial, titlul s-a decis …

A jucat pentru echipa naţională a României peste 20 de meciuri test cu care a câştigat Campionatul European FIRA. În anul 1976 a absolvit Institutul de Educaţie Fzică şi Sport la Timişoara cu specializare rugby.

Dumitru Dragomir, despre marea tragedie din viaţa sa. Cum a murit fiul său: „Noaptea, în somn, i-a venit să vomite… O nenorocire!”

Ca antrenor a câştigat Cupa României cu Politehnica Iaşi, în 1976 şi cu echipa Rulmentul Bârlad, în anii 1979 şi 1988.

A fost antrenorul echipei naţionale de tineret a României în perioada 1992-1993 şi declarat Maestru Emerit al Sportului în anul 1967.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV