Înalta Curte din Londra a decis extrădarea lui Julian Assange în Statele Unite

Înalta Curte din Londra a decis extrădarea lui Julian Assange în Statele Unite

În 4 ianuarie, un judecător de district londonez decisese că Assange, în vârstă de 50 de ani, nu trebuie extrădat în SUA, deoarece există riscul să se sinucidă în închisoare. Sentinţa a fost atacată cu apel de către Statele Unite.

Judecătorul Timothy Holroyde, care a dat verdictul în apel, a afirmat că Washingtonul a dat asigurări privind condiţiile de detenţie pentru acuzat.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

România, singura ţară din Uniunea Europeană care se află …Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, …

Logodnica lui Assange, Stella Moris, a anunţat că echipa de avocaţi va contesta decizia de extrădare „imediat ce va fi posibil”, scrie Agerpres.

Assange ar urma să fie judecat în SUA pentru 18 acuzaţii, inclusiv încălcarea unei legi împotriva spionajului şi complicitate la accesul ilegal în computere ale guvernului.

Citeşte şi: Membrii Partidului Comunist din China, obligaţi să aibă 3 copii. Ţara se confruntă cu o scădere a natalităţii

Wikileaks a publicat un volum ridicat de dosare militare confidenţiale şi telegrame diplomatice americane, punând astfel în pericol vieţi omeneşti, susţine acuzarea.

Assange a fost arestat în aprilie 2019, când autoritățile britanice au intrat în Ambasada Ecuadorului, unde a stat ascuns timp de șapte ani, și l-au luat în custodie în baza unui mandat de extrădare al SUA.

Assange se refugiase în 2012 la Ambasada Ecuadorului din Londra, temându-se că va fi extrădat în SUA sau în Suedia, unde era acuzat de viol. El a respins aceste acuzații, iar urmărirea penală în acest caz a fost abandonată în cele din urmă.

Citeşte şi: Tragedie în Mexic: 53 de migranţi morţi şi 54 de răniţi după ce un TIR s-a răsturnat IMAGINI ŞOCANTE

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV