Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, în Berlin. Serul folosit este cel de la Pfizer

Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, în Berlin. Serul folosit este cel de la Pfizer

Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, în Berlin. Astfel, capitala Germaniei  se alătură altor landuri în care se pot face deja programări pentru vaccinarea copiilor, relatează AP.

Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, în BerlinAlte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

România, singura ţară din Uniunea Europeană care se află …Explozie de gaz în Italia. Trei case s-au prăbuşit şi doi …

Vaccinările copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani se pot face în centrele din şcoli, la cabinetele medicale sau chiar la Muzeul de Istorie Naturală. Serul folosit va fi Pfizer/BioNTech.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă anunţă vaccinarea copiilor de cinci ani împotriva coronavirusului: „Dozajul este de 10 micrograme, într-o schemă de administrare cu două doze”

Joi, comisia independentă a Germaniei de consultare cu privire la vaccinare a recomandat vaccinarea copiilor cu vârste de 5 până la 11 ani cu afecţiuni preexistente sau care au contact apropiat cu persoane vulnerabile. Copiii din această grupă de vârstă ar trebui să primească dozele de vaccin Pfizer la un interval de trei până la şase săptămâni între cele două administrări.

La începutul lunii, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunţa că de la 13 dembrie în Uniunea Europeană va fi disponibil vaccinul pentru copii al Pfizer/BioNTech.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty va fi mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 μg comparativ cu 30 μg).

Potrivit Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA, vaccinul pentru copii ar putea fi disponibil după data de 20 decembrie.  Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Studiul realizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a arătat că răspunsul imun la Comirnaty administrat la o doză mai mică (10 μg) a fost comparabil cu cel observat la doza mai mare (30 μg) administrată celor peste 16 ani (măsurat prin nivelul de anticorpi împotriva SARS-CoV-2).

Eficacitatea Comirnaty a fost calculată la aproape 2.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, care nu prezentau semne de infecție anterioară. Acești copii au primit fie vaccinul, fie placebo. Din cei 1.305 de copii care au primit vaccin, trei au dezvoltat COVID-19, comparativ cu 16 din cei 663 de copii care au primit placebo. Aceasta înseamnă că, în acest studiu, vaccinul a avut eficiență de 90,7% în prevenirea COVID-19.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii: „O să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor”

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV