Leguma banală care face minuni pentru sănătate. Previne cancerul, îmbunătățește vederea și ajută în curele de slăbire!

Leguma banală care face minuni pentru sănătate. Previne cancerul, îmbunătățește vederea și ajută în curele de slăbire!

Leguma banală care face minuni pentru sănătate. Leguma care te ajută să slăbești și îți îmbunătățește vederea este gulia, un aliment plin de beneficii pentru organism. Ea este bogată în vitaminele A, complexul B, C și K, conținând în același timp și potasiu, fibre, calciu, cupru, fier și multe altele.

Leguma banală care face minuni pentru sănătate. Previne cancerul, îmbunătățește vederea și ajută în curele de slăbire!Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

Anamaria Prodan îl ameninţă pe Gigi Becali cu Poliția! „Se …Neti Sandu, dezvăluiri în premieră despre trecutul său amoros. …

Gulia cruda este bogata in fibre, oferindu-ti 5 grame de fibre la fiecare portie de 135 de grame (cam o cana). Această legumă are multă vitamina C, astfel că îți oferă 140% din valoarea zilnică recomandată și contribuie la o vedere mai bună datorită proprietăților ei.

Leguma care îți îmbunătățește vedere. Consumul de gulii este recomandat în foarte multe cazuri datorită beneficiilor sale medicale. De altfel, acesta poate preveni cancerul sau infecțiile virale.

Gulia este un element foarte bun pentru organismul nostru în lupta tusei, laringitei, broșinte sau a infecțiilor virale. Este bine să consumăm gulii în special dacă avem afțiuni respiratorii.

Leguma care îți îmbunătățește vederea trebuie consumată sub formă de decoct de frunză și gulie sau sirop, care este utilizat pentru afecțiuni pulmonare, gută, guturai, infecții virale sau chiar lucruri banale precum tusea sau oboseala.

Prin conținutul său caloric scăzut este indicată în dietele de menținere a siluetei sau de slăbire. Ajută la stabilizarea nivelului glucozei în sânge – utilă în controlul diabetului. Elimină apa din organism – indicată în edeme. Ajută la vindecarea infecțiilor virale, în bronșite, tuse, angine. Conține glicosinolați – substanțe care inhibă captarea iodului de tiroidă consumul guliei fiind nerecomandat la persoanele cu probleme tiroidiene.

Guliile se pot păstra nespălate în frigider într-o pungă de plastic timp de o săptămână sau chiar mai mult. Dacă frunzele sunt proaspete ele pot fi folosite în salată. Gulia poate fi consumată crudă, fiartă sau coaptă; gulia fiartă este foarte digerabilă. Gulia aduce o aromă specială unor ciorbe, iar gulia murată este o delicatesă. Sucul de gulie este foarte vitalizant dar trebuie amestecat în proporție de ¼ cu alt tip de suc, de exemplu de morcovi sau mere.

Citește și: Leguma banală care te scapă de răceală şi reumatism. Acţionează ca un antibiotic şi te vindecă de boli

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Ce malformație secretă și rușinoasă are Andreea Bănică: „Am încercat să le îndrept, dar operația n-a reușit…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV