Leguma care te apără de cancer. Este ieftină şi are o mulţime de proprietăţi

Leguma care te apără de cancer. Este ieftină şi are o mulţime de proprietăţi

Leguma care te apără de cancer. Această boală gravă se răspândește cu o viteză îngrijorătoare în majoritatea țărilor lumii dezvoltate. Unii specialişti spun că de vină sunt alimentele nesănătoase care se găsesc în supermarket, iar alţii susţin că de vină este stresul, care cauzează cancerul.

Citeşte şi: Alimentul toxic care grăbeşte îmbătrânirea. Consumat în fiecare zi, poate provoca cancerAlte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

Reacţia Oanei Roman, după ce a fost jignită: „Ești …Surpriza pregătită de Mirela Vaida: „Cea mai bombă colaborare …

Leguma care te apără de cancer

Ei bine, este foarte important să avem o alimentaţie sănătoasă şi s-a aflat că un anumit aliment extrem de banal poate reprezenta o varianta salvatoare în lupta cu temutul cancer. Este vorba despre hrean.

Această legumă este extrem de accesibilă și se găseşte peste tot. Cel mai important aspect este că ajută la prevenirea cancerului de colon, plămâni și stomac.

Când sunt preparate, enzimele din hrean se combină cu glucozinolații și se descompun în compuși benefici din punct de vedere nutrițional. Tipul și cantitatea de glucozinolat variază în funcție de mărimea și calitatea rădăcinii de hrean.

Singrina este utilă în prevenirea maladiilor canceroase ale colonului, plămânilor și stomacului. Peroxidaza, o altă enzimă conținută de rădăcina de hrean, ajută la prevenirea afecțiunilor maligne ale pancreasului.

Mai mult, hreanul este bogat în nutrienți: Calciu, Fibră dietetică, Folat, Mangan, Magneziu, Potasiu, Vitamina C și Zinc.

Originar din Europa, hreanul a fost folosit in medicina traditională, in numeroase remedii, fie ca extract (sub forma unui ulei), fie sub forma uscata sau sub forma de radacina proaspata. In trecut, hreanul era folosit pentru a trata infectiile urinare, afectiunile renale, durerile articulare, problemele respiratorii, artrita si intinderile musculare.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Ce malformație secretă și rușinoasă are Andreea Bănică: „Am încercat să le îndrept, dar operația n-a reușit…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV