Noi detalii şocante în cazul creşelor din Ploieşti: Copiii nu vedeau carne în ciorbă, le dădeau doar paste fără brânză

Noi detalii şocante în cazul creşelor din Ploieşti: Copiii nu vedeau carne în ciorbă, le dădeau doar paste fără brânză

Alte cinci angajate ale creșelor din Ploiești au fost plasate în control judiciar după o nouă rundă de audieri care a avut loc joi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul furtului de mâncare destinată copiilor de sub trei ani. În total, nouă persoane cu funcţii de execuție au primit control judiciar.

Şefa centrului care coordonează activitatea creșelor din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile. Avocaţii ei au contastat măsura şi rămâne de văzut dacă magistraţii vor da curs cererii de a o elibera înainte de Crăciun.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

Radu Stroe, fost ministru de Interne, rămâne fără titlul …Preşedintele AEP a fost trimis în judecată! Acuzaţii grave …

Ancheta de la Ploieşti a pornit în primăvară după o sesizare făcută de un părinte, nemulțumit că i s-au cerut bani pentru a-și putea înscrie copilul la creșă. Doar că verificările anchetatorilor au scos la iveală lucruri mult mai grave. Interceptările din acest dosar au arătat cum angajaţi ai creşelor, îngrijitoare, bucătărese alături de administratorii creşelor şi cu acordul directoarei care coordona creşele din Municipiul Ploieşti, furau din mâncarea copiilor, dar şi produse de curăţenie.

Din dialogurile unor angajate ale creşelor, citate de ziare.com, reiese că în farfuria copiilor, mulți dintre ei cu vârsta sub un an, rar se întâmpla să fie o bucată de carne.

”Copiii aceștia nu vedeau carne în ciorbă. Le dădeau o fiertură din cartofi și oase, carenea ajunea în altă parte”, spun surse apropiate de anchetă. Nu doar porția de ciorbă era diluată, ci și alte feluri de mâncare. ”Paste fierte fără brânză, asta primeau copiii”, susțin sursele citate de ziare.com.

Furtul din produsele de care ar fi trebuit să beneficieze copiii nu s-a rezumat exclusiv la mâncare și produse de igienă. În casele angajatelor, inclusiv la domiciliul șefei centrului care coordonează creșele, au fost găsite electrocasnice noi cumpărate sau donate special pentru cele șase creșe. Pe frigiderul găsit în casa Angelicăi Fodor era încă lipită o etichetă cu numele magazinului de unde a fost achziționat și destinatarul, una dintre creșe.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV